Overstappen van internetprovider Stap zonder moeite over van internetaanbieder!


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil jij ook overstappen van internetprovider? Wanneer u ontevreden bent over uw alles in 1 pakket of u bent gewoon toe aan iets anders kan het een verstandige keuze zijn om over te stappen naar een andere provider. Het kan soms een stuk voordeliger zijn om uw televisie, internet en telefonie bij een nieuwe provider onder te brengen. Dit kan aan de ene kant zijn omdat de maandlasten lager worden, maar aan de andere kant kan dit ook bijvoorbeeld betere service betekenen of meer opties als het gaat om interactieve telvisie en on-demand diensten.

Internet overstapservice

Sinds een jaar of 10 is het voor de consument makkelijker om een contract op te zeggen na dat de eerste contractperiode is verlopen. Voor die periode zat de consument vaak vast aan een stilzwijgende verlenging als er binnen drie maanden voor het verlopen van het contract niet was opgezegd. De overheid was het hier niet mee eens en besloot een opzegtermijn voor abonnementen van telefonie, televisie en internet te verkorten naar maximaal één maand. De consument wordt dankzij deze regeling beschermd tegen dure jaarcontracten waar zij niet meer onderuit kunnen komen. Mocht het contract dus verlopen dan kun je altijd maandelijks opzeggen. Het internet abonnement automatisch verlengen kan uitsluitend gebeuren met jou goedkeuren. Het wisselen van internet-aanbieder wordt zo stukken eenvoudiger.

Opzeggen oude abonnement

Het kan zijn dat een provider u te lang aan uw abonnement houdt. Zo is het belangrijk om te weten dat u niet bent gebonden aan kalendermaanden of contractmaanden. Als u wenst om uw contract op 12 december stop te zetten, dan wordt de overeenkomst uiterlijk op 13 januari beëindigd. U hoeft dus niet voor de volledige maand januari te betalen. Er wordt dus niet gewerkt met een kalendermaand. Wanneer u overstapt naar een nieuwe provider kunt u gebruik maken van de overstapservice. Deze overstaphulp ondersteund je bij het switchen naar de nieuwe aanbieder. Ze zeggen het oude abonnement op en zorgen dat je nooit zonder verbinding zit.

Postcodecheck

Wanneer u graag wilt overstappen naar een andere provider voor televisie, telefoon en internet, dan is het verstandig om (weer) voor een alles in 1 pakket te kiezen. Het overstappen van provider kan namelijk diverse voordelen hebben. Een nieuwe provider verwelkomt u graag als klant, waardoor u bijvoorbeeld tijdelijk gratis gebruik kunt maken van extra diensten. Natuurlijk bieden ze deze diensten u alleen maar tijdelijk gratis aan, omdat ze hopen dat u deze diensten in de nabije toekomst bijbesteld. Het maandbedrag speelt vaak ook een grote rol bij het overstappen. Consumenten zijn vaak op zoek naar meer voor minder. Wanneer een provider lage maandelijkse kosten vraagt voor het gebruik van de alles in 1 diensten, kan dit een belangrijke reden zijn om over te stappen naar deze provider. Het kan ook zo zijn dat u ontevreden bent met de manier waarop u behandeld bent. De service kan per provider namelijk erg verschillen. Stap nu dus direct over op een nieuwe internetprovider en start met besparen. Vul de postcodecheck bovenaan deze pagina in en ga direct vergelijken!

Vindt het goedkoopste internet abonnement