Internet en Bellen Nieuw internetabonnement afsluiten


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Voor mensen die gaan verhuizen kan het een goede keuze zijn om over te stappen naar internet en telefonie in één. Aanbieders vragen namelijk vaak aansluitkosten. Wanneer iemand bij een bedrijf internet en telefonie afneemt, vallen deze aansluitkosten vaak voor een deel weg, omdat dit nu bij elkaar is ondergebracht. Daarnaast kan het voor mensen met meerdere abonnementen zo zijn, dat het simpelweg goedkoper is om internet en telefonie in een pakket te hebben. Bijvoorbeeld bij Tele2 of T-Mobile.

Internet en Telefonie

Natuurlijk heeft een dergelijk pakket of een alles in 1 pakket ook enkele nadelen. Wanneer er een algemene storing is bij het bedrijf, werkt zowel het internet als de telefoon niet meer. Als deze diensten bij twee verschillende bedrijven zijn afgesloten, werkt in ieder geval één van de twee nog. Daarnaast zijn conflicten met een aanbieder vaak van meer ernstige aard. Met internet en telefonie in één is iemand namelijk meer afhankelijk van een bedrijf dan wanneer er slechts een enkele dienst is afgenomen bij dit bedrijf. Echter zal de aanbieder meer moeite doen om klanten met internet en telefonie te behouden, omdat deze klanten meer inkomsten genereren dan klanten met enkel internet of telefonie. Dit is helemaal het geval als je kiest voor een 3-in-1 abonnement.

Combineer bellen met internet bij 1 provider

Wanneer iemand beslist om internet en bellen onder te brengen bij een enkele aanbieder, moet er vaak overgestapt worden. Het overstappen van aanbieder is tegenwoordig erg eenvoudig dankzij een aangepaste wet. Aanbieders mogen namelijk contracten niet meer stilzwijgend verlengen. Consumenten hebben zo de kans om eenvoudig over te stappen naar een andere aanbieder. Aanbieders van deze twee diensten proberen consumenten over te halen om over te stappen. Dit doen zij vaak met aantrekkelijke kortingen, zoals de eerste twee maanden gratis gebruik van internet. In andere gevallen krijgen consumenten bijvoorbeeld een nieuwe telefoon of een gratis router van de aanbieder. Wanneer iemand dit tijdens de contractperiode wil doen, moeten de maandelijkse kosten vaak als nog betaald worden. Het is dus beter om te wachten tot de contractperiode is afgelopen.

Overstappen

Overstappen van twee aanbieders naar één aanbieder biedt dus vele voordelen en mogelijkheden. Het beheer van het pakket is zo eenvoudiger gemaakt en is vaak veel goedkoper. Natuurlijk zijn er ook nog andere redenen om over te stappen naar een andere aanbieder. Dit kan zijn omdat de huidige aanbieder zich niet aan afspraken houdt, of dat de kwaliteit van de internetverbinding ondermaats is. Het is belangrijk om niet meteen op de eerste de beste aanbieding in te gaan. De concurrent zal er namelijk veel aan doen om nieuwe klanten binnen te halen. Toch benieuwd wat de mogelijkheden zijn met interactieve TV? Lees dan verder.

Vindt het goedkoopste internet abonnement