Wat is de beste internet provider? Vergelijk hier alle providers en stap online over


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


In Nederland kennen we flink wat verschillende Internet Providers. Maar wat is nu een provider, pakket, abonnement of contract dat past bij mijn individuele wensen? En welke pakketten zijn er eigenlijk beschikbaar op mijn adres? Voor al deze vragen hebben wij iets bedacht: een handige internet vergelijker. Klik op “direct vergelijken” om direct te ontdekken welke provider bij jou past!

Wil je meer informatie over een specifieke aanbieder? Bijvoorbeeld NLE, KPN of Ziggo? Hieronder vind je alle 10 populaire providers die actief zijn in Nederland. Let op: niet alle providers hebben landelijke dekking. KPN en Ziggo (met de kabel) hebben een dekking van wel bijna 90%. Maar nieuwkomers als Youfone of NLE hebben dat nog niet. Doe dus altijd eerst de internet postcodecheck. Zo weet je direct welke aanbieders er beschikbaar zijn in jouw postcode.

De goedkoopste of snelste provider april 2024

Doorgaans zoeken mensen naar of een goedkope- of wel een snelle provider. Nu is het zo dat elke provider zowel goedkopere “budget” pakketten biedt, maar ook snelle pakketten op basis van glasvezel. Hoe hoger de snelheid, des te duurder het abonnement. Zoek je echt een goedkoop internet pakket zonder poespas? Dan ben je aan het juiste adres bij NLE, Tele2 en Telfort. Vind jij vooral snelheid belangrijk? Kijk dan eens bij Caiway, Ziggo, KPN of T-Mobile. Deze providers bieden razendsnelle pakketten, al dan niet met glasvezel. En deze zijn verkrijgbaar in alle grotere steden zoals Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Zwolle en Eindhoven.

Populaire Internet Providers in Nederland.

De meest populaire providers in Nederland zijn Telfort, KPN, Ziggo, XS4All, T-mobile, NLE, Online.nl, Caiway ,Youfone en Tele2. Zij bieden stuk voor stuk aantrekkelijke internet + tv pakketten op basis van ADSL/VDSL, kabel of glasvezel. Niet alle aanbieders bieden al glasvezel. Zo beperkt Ziggo zich tot nu toe tot enkel kabel. Maar dat betekent niet dat Ziggo trager is dan bijvoorbeeld het glasvezelnetwerk van Caiway. Via de kabel van Ziggo haal je alsnog 400 Mb/s. Populaire pakketten zijn momenteel:

  • Tele2 Internet Light, Bellen & TV Light 20 Mb
  • XS4ALL Plus + Bellen glasvezel 160 Mb
  • T-Mobile Internet, Bellen & TV 100 Mb Glasvezel
  • Ziggo Alles-in-1 Complete 200 Mb
  • Telfort Internet en TV Extra Glasvezel 100 Mb
  • Caiway Alles-in-1 HD Lounge Kabel 50 Mb
  • KPN Internet, TV Basis en bellen 40 Mb Glasvezel
  • NLE Internet + TV 20 Mb / 1 Mb
  • NLE Internet + TV 50 Mb / 50 Mb
  • Tele2 internet Light en TV Basis 20 Mb

Vindt het goedkoopste internet abonnement