Internet Providers Britsum Vergelijk aanbiedingen en maak aanspraak op voordeel tot €72


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Aan het oriënteren op de goedkoopste, beste of snelste internetprovider in Britsum van april 2024? Dan ben je hier aan het juiste adres. Alle internet-abonnementen en acties van aanbieders als T-Mobile, NLE, Online.nl netjes naast elkaar gezet. Vergelijk eenvoudig alle contracten en ontvang voordeel tot €86. Overstappen is een eitje. Hoe dat werkt? Eigenlijk stelt het niets voor. Voer in het bovenstaande veld de postcode en het huisnummer in. Je vindt daarna meteen de beste internet aanbieders in Britsum. Eventueel kun je ook TV en telefonie selecteren. Aan de hand van bruikbare filters als bijvoorbeeld ‘verbindingstype’ (ADSL, Glasvezel, Kabel), ’televisie’ (exclusieve zenders als 192TV / Travel Channel, of regio-zenders zoals RTV Rijnmond), en ’telefonie’ (eindeloos bellen binnen + buitenland) achterhaal je het best passende abonnement. Tevens kan je online extra diensten zoals live pauzeren, online tv kijken, on demand films kijken afsluiten. Hulp nodig bij het vergelijken? Dankzij deze pagina tref je bruikbare tips & tricks die jou helpen in de zoektocht.

Inhoudsopgave
Gelijk de meeste internet abonnementen Britsum vergelijken? Dat doe je met behulp van de vergelijker. Maar wij bieden meer! Hier lees je verdere info en hulp bij het afsluiten van een internet abonnement. Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Internet providers in Britsum vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen ADSL, Glasvezel en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Britsum?
 4. Welk alles in 1 pakket past bij mij?
 5. Hoe werkt de overstapservice?

Internet vergelijken Britsum (april 2024)

De internet postcodecheck is onmisbaar voor huishoudens die klaar zijn met hun huidige provider en op zoek zijn naar een voordelig of snel internet abonnement. Steeds vaker is dat een totaalpakket met TV en telefonie. In Holland werken inmiddels ruim 10 betrouwbare providers. Elke maatschappij biedt een wirwar aan alles-in-1 mogelijkheden. Alleen, wat is voor jou een goede abonnementsvorm? Heb je ook nog zaken nodig als routers, data-kabels, modems? Onderstaand tref je een aantal handige stappen.

Doe de internet postcodecheck

 1. Vul allereerst jouw postcode + huisnummer in.
 2. Je kunt eventueel ook voor TV en Telefonie kiezen.
 3. Kies verbindingstype snelheid, abonnementsduur en eventueel provider(s).
 4. Selecteer extra’s voor Televisie (vooruitkijken, on demand films kijken, online tv kijken of speciale zenders als Eredivisie live en Euro Star).
 5. Kies ook voor belmogelijkheden zoals Bellen tegen vast tarief, Gratis nummerbehoud, Onbeperkt bellen in de EU.
 6. Kies dan het meest relevante (3-in-1) aanbod en bevestig de bestelling.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Britsum is niet ingewikkeld (zoals je hiervoor als hebt kunnen lezen). Middels onze zoekmachine stap je moeiteloos over op o.a. Telfort, KPN, Tele2, Vodafone, Ziggo, Online.nl. Vind de scherpste prijzen voor contracten voor o.a. internet en bellen. Laat deze kans niet lopen, stap vandaag nog over. Dit is binnen enkele minuten geregeld. Bekijk nu glasvezel abonnement Online.nl.


Wat is het verschil tussen Kabel, ADSL en glasvezel?

Wil jij een nieuwe internetaansluiting in Britsum? In dat geval zijn er ruwweg drie verbindingstypes: glasvezel, kabel en ADSL. Dit noemen we ook wel breedbandinternet. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. De capaciteit van de verbindingen veranderd erg. Dit vindt zijn oorsprong bij de aanleg van het netwerk, en het materiaal van de bedrading. Alle verbindingstypes vergelijken? Graag vatten we e.e.a. nog even samen. Wellicht spreekt dit je ook aan: internet pakket in Veendam afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een heel dunne, maar sterke draad, ontwikkeld van glas. Met glasvezel is high-speed dataverwerking mogelijk. Grofweg een derde van de gezinnen zit op “glas”. Aanbieders verkopen tegenwoordig deals met 500 – 750 Mb/s.

 • Veel providers
 • Downloadsnelheden tot 1 Gb/s
 • Constante kwaliteit

Kabel

Via de kabel (coax) is internetten ook mogelijk (oorspronkelijk bedoeld als televisie netwerk). Er is een kabel-installatie te vinden in de meeste woningen. Meestal verzorgd door Ziggo en KPN. De snelheid ligt rond de 200 Megabit.

 • Lage keuzevrijheid
 • Snelheden tot 200 Mb/s
 • Analoge en digitale kabel-tv signaal
 • Ziggo is grootste kabelprovider

ADSL / VDSL

ADSL of VDSL gaat via de huidige telefoonlijnen. De ligging van de wijkcentrale bepaalt uiteindelijk jouw internetsnelheid. Tot zo’n 50 Mb/s via ADSL en VDSL gaat tot ongeveer 100 Mb/s.

 • Goedkoopste optie
 • Relatief veel providers
 • Relatief lage internetsnelheid
 • TV heeft invloed op de internetsnelheid
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Britsum?

Benieuwd naar de beste internetprovider in Britsum? Welk aanbod is voor mij geschikt? Dit is per geval geheel verschillend. Stap jij het liefst over naar het goedkoopste abonnement? Het uitgebreidste TV aanbod? Of kies jij blind voor de snelste provider? Middels het postcodescript vind jij simpel de beste aanbieding die past bij jouw wensen. Wellicht ook beschikbaar: Internet abonnement Mariënheem.

Goedkoopste abonnement

Nieuwsgierig naar een goedkoop internet abonnement? Voer dan je gegevens in. Sleep het balkje met ‘downloadsnelheid’ wat naar links. Aan 40 Mb/s heb je voldoende. Ga je voor 80 of 100 Megabit? Dan schieten de prijzen vaak omhoog. Klik rechtsboven op “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider staat voor jou klaar. In de lijst hierna bekijk jij een aantal van de populaire voordelige pakketten.

 • Telfort Internet en TV Extra DSL 100 Mb vanaf +/- €47,5.
 • T-Mobile Internetten 750 Mb + Bellen Start voor +/- €52,5.
 • Tele2 Internet Extra, Bellen & TV Basis 100 Mb vanaf €44.
 • KPN Internet, TV Basis en bellen 100 Mb vanaf €54,99.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb vanaf ongeveer €41,95.

Snelste provider

Is prijs voor jou niet van belang? Wil jij gewoon het snelste internet? Geholpen door onze website signaleer je gelijk het snelste internet in Britsum. Start met het invullen van de postcode. Hoeveel snelheid wil je? Dat bepaal je zelf. De max. snelheid is op dit moment 500 Mb/s. Je bekijkt nu de beschikbare contracten die voldoen aan jouw voorkeurssnelheid. Onmiddellijk ontdekken wat de snelste provider is in jouw woning? Maak in dat geval gebruik van de optie “snelste eerst”. De pakketten met de hoogste snelheid worden nu bovenaan getoond. In de tabel hieronder ontdek jij actuele snelle pakketten die veel afgesloten worden.

 • Caiway Gewoon Slim Glasvezel 300 Mb voor +/- €60,5.
 • NLE Internet + Bellen 100 Mb / 10 Mb vanaf +/- €32,45.
 • Online.nl Alles-in-1 30 Mb/s vanaf +/- €39.
 • XS4ALL Internet Compact 40 Mb. Kosten: €40.
 • Ziggo Internet Start 40 Mb voor ongeveer €43,5.

Belangrijk: wanneer je kiest voor een pakket met internet + tv + bellen heb je een hele stabiele snelheid nodig. Je bent genoodzaakt altijd de modem/router zo actueel mogelijk te houden. Ook kwalitatieve UTP kabels kunnen niet missen. Stel jezelf tot doel om te proberen alles (laptops en tables als HTC One M9 of een FNF iFive Mini 4S) te connecten via geschikte kabels. Doorgaans sneller dan WiFi. Ook regelmatig storing en een matige WiFi snelheid? Daar zijn unieke Wi-Fi versterkers voor beschikbaar.

Welk alles in 1 pakket past bij mij?

Blief jij buiten een internet abonnement extra services als tv (digitaal) en mogelijk ook bellen met de vaste telefoon? Selecteer in dit geval een alles in 1 pakket. Een dergelijk 3-in-1 pakket is goedkoper dan 2 of 3 aparte providers kiezen. De onderstaande totaalpakketten zijn zeer populair in Friesland:

 • 2-in-1: Internet met televisie OF bellen.
 • 3-in-1: Vaste telefonie, internet en interactieve TV.
 • 4-in-1 (quad play): Internetten, TV, huistelefoon en 06 nummer.

Zodra je op zo’n alles in 1 pakket overstapt worden alle producten aangeboden door één provider. Je hebt te maken met slechts 1 provider, en elke maand één factuur. Zo weet je precies wat je betaalt. Tevens zijn de tarieven een stuk voordeliger. Hoe dat komt? Voor de 3-in-1 pakketten bieden leveranciers en zogenaamde combivoordeel korting. Tevens horen bij deze totaalpakketten forse welkomstbonussen. Een voorbeeld van zo’n actie is de eerste 6 maanden 50% korting. Nu internet en tv Britsum afsluiten?

Er zijn allerlei alles-in-één-pakketten. Bijvoorbeeld met extra snel internet, extraatjes voor je televisie (online tv kijken, vooruitkijken, uitzending gemist), speciale zenders (Voetbalkanaal en TeVeSur) of grenzeloos bellen binnen de EU. Aan de hand van de vergelijker check je in luttele minuten een geschikt abonnement gebaseerd op je wensen.

 • XS4ALL Alles-in-1 Compact 40 Mb vanaf ongeveer €62,5.
 • Telfort Internet en TV Extra Glasvezel 100 Mb vanaf +/- €50.
 • KPN Internet en TV Basis 200 Mb Glasvezel vanaf +/- €57,99.
 • NLE Internet + TV 20 Mb / 1 Mb vanaf ongeveer €39,95.
 • XS4ALL Basic + Televisie 20 Mb. Prijs: €53,5.

Internet provider Britsum vergelijken


Hoe kan ik overstappen van internet pakket in Britsum?

Een interessante aanbieding gevonden? Overstappen is het devies! Overstappen en je nieuwe internet abonnement voor Britsum aanvragen gaat eenvoudiger dan je denkt. Hoe kan dat? Op landelijk niveau spannen providers samen, het gaat dan om de overstapservice. Jouw nieuwe leverancier helpt je bij alle benodigde stappen. Denk aan het opzeggen van het huidige contract. Jij hoeft je nergens druk om te maken, alles wordt geactiveerd op de gekozen ingangsdatum. Jullie TV + internetverbinding blijft gewoon actief. Aanbieders zoals KPN, Ziggo, XS4ALL, Online.nl kunnen deze overstapservice voor je faciliteren.

 1. Zoek op postcode + huisnummer en achterhaal de verkrijgbare abonnementen.
 2. Geef jouw wensen door en kies het gewenste pakket.
 3. Bestel het gewenste pakket online.
 4. Je ontvangt een bevestiging. Na het afsluiten kan je binnen 2 weken annuleren.
 5. Het overstappen wordt afgehandeld in een aantal dagen tot max. 4 weken.

Suggestie: Alles in 1 met glasvezel in Britsum
Wil jij het snelste pakket? Stap dan over naar een alles in 1 abonnement met glasvezel! Zeer snel en evenwichtig internet waar iedereen maximaal gebruik van kan maken. Online games spelen als Scene it? Box Office Blast, wanneer iemand anders weer De Mannentester of series als The Mentalist bekijkt op zijn/haar Asus ZenPad 10 tablet, en een ander gezinslid nummers van Michael Jackson & Siedah Garrett afspeelt op de Cat S60 Zwart. Je hebt volledige vrijheid op alles te doen, rapen zonder haperingen.

Eenvoudig internet + televisie afsluiten? Bezoek het gehele aanbod in jouw gemeente Leeuwarderadeel.