Internet Providers Friens Vergelijk aanbieders en krijg cashbacks tot €48


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Aan het oriënteren op de goedkoopste, snelste of beste internetprovider in Friens van april 2024? Dan zit je hier goed! Alle contracten en welkomstbonussen van aanbieders als Fiber, Telfort, Caiway netjes naast elkaar gezet. Vergelijk in 2 minuten alle aanbieders krijg welkomstkortingen tot wel €68. En overstappen gaat eenvoudiger dan ooit. Hoe dat werkt? Dat is kinderspel! Vul in het veld hierboven jouw locatie in (postcode + huisnummer). Je ontdekt daarna acuut passende internet aanbieders in Friens. Je kunt ook meteen pakketten inclusief TV + bellen vergelijken. Aan de hand van de filters zoals ‘soort verbinding’ (Kabel, ADSL of Glasvezel), ’televisie’ (extra zenders als Fine Living / RTL Lounge, of regio-zenders zoals Regio22), en ’telefonie’ (onbeperkt Wereld) bekijk je het best passende abonnement. Ook kun je extra producten als bijvoorbeeld extra zenderpakketten, uitzending gemist, on demand films kijken afsluiten. Meer info nodig bij het vinden van een nieuwe aanbieder? Dankzij de info op deze pagina ontdek je handige tips & tricks die jou helpen in de zoektocht.

Inhoudsopgave
À la minute de top-internet abonnementen Friens vergelijken? Dat doe je op basis van de vergelijker op internetprijzenvergelijken.nl. Dat is niet alles! Op deze pagina vind jij extra informatie over het afsluiten van een internet abonnement. Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Internet providers in Friens vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen glasvezel, ADSL en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Friens?
 4. Wat is het voordeel van een alles in 1 pakket?
 5. Hoe werkt overstappen?

Internet vergelijken Friens (april 2024)

Deze website is ideaal voor huishoudens die aan het oriënteren zijn naar een internet abonnement dat past bij de wensen. Niet zelden gaat het om een 3-in-1 pakket met bellen en telefonie. Binnen NL zijn er ruim 10 grote providers. Elke leveranciers biedt vele verschillende alles-in-1 mogelijkheden. Hoe stap je over naar een geschikt pakket? En heb je nog extra’s nodig als wifi-versterkers, modems, data-kabels? Volg de onderstaande stappen!

Doe de internet postcodecheck

 1. Stap 1 is het invoeren van je woonplaats (postcode en huisnummer).
 2. Geef aan of je ook TV en telefonie in het pakket wil.
 3. Kies type verbinding, download snelheid, termijnen geef als optie een leverancier op.
 4. Klik op extra services voor televisie (vooruitkijken, online tv kijken, uitzending gemist of TV-zenders als FOX of Planet Turk).
 5. Kies ook voor belmogelijkheden zoals Onbeperkt bellen in de EU, Bellen tegen vast tarief, Gratis nummerbehoud.
 6. Klik op het beste (3-in-1) aanbod en stap online over.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Friens is kinderspel (neem daarvoor ons zes-stappenplan door). Op basis van onze zoekmachine kun je dit doen bij o.a. Tele2, Vodafone, KPN, Online.nl, Telfort, Ziggo. Altijd alle actuele acties contracten voor o.a. internetten, televisie en bellen. Laat deze kans niet lopen, stap vandaag nog moeiteloos over. Dit is binnen enkele minuten geregeld. Bekijk nu Tele2 snelle verbinding.


Wat past bij mij: glasvezel, ADSL en kabel?

Op zoek naar een nieuwe internetaansluiting in Friens? In de regel hebben we het over een drietal opties: Kabel, glasvezel en ADSL. Dit noemen we ook wel breedbandinternet. Iedere verbindingstype heeft zo zijn voor- en nadelen. De stabiliteit van de internetverbinding wisselt enorm. Dit is te danken aan de wijze van aanleg en het materiaal van de bedrading. Twijfel jij nog? Lees dan snel verder! Zoek ook naar internet pakket in Zurich afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een dunne vezel, ontwikkeld van glas. Met glasvezel kunnen ze grote snelheden verwerken. Zo’n 3 op de 10 van de huizen heeft de beschikking over glasvezel. Internet-bedrijven verkopen abonnementen die enorm snel zijn (tot 1 Gigabit per seconde).

 • Vrije keuze voor provider
 • Razendsnelle verbinding
 • Up- en downloadsnelheid even hoog

Kabel

Kabelinternet gaat via de coax-kabel (ooit aangelegd voor de TV). Zo’n kabel-verbinding is beschikbaar in de meeste woningen. KPN en Ziggo zijn hierin marktleiders. Downloaden kan tot 200 Mb/s.

 • Los internet afnemen niet mogelijk
 • Downloaden tot 200 Mbit per seconde
 • Internetsnelheid gaat niet achteruit bij TV-kijken
 • Meestal geleverd door Ziggo

ADSL / VDSL

VDSL of ADSL werkt op de traditionele telefoonlijn. De afstand tot de wijkcentrale bepaalt uiteindelijk jouw internetsnelheid. Je kunt uitgaan van max. 50mb bij ADSL en ongeveer 100 Mb per seconde bij VDSL.

 • Goedkoop
 • Hoge keuzevrijheid
 • Snelheid valt vaak tegen
 • Gebruik van TV vertraagd het internet
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Friens?

Overstappen naar de beste internetprovider in Friens? Voor welke deal moet ik gaan? Dit is per geval geheel verschillend. Ben jij vooral geïnteresseerd in het goedkoopste abonnement? Extra zenders en betaalde TV? Of kies jij blind voor de snelste provider? Dankzij onze website ontdek je razendsnel een scherp contract passend bij jullie behoefte. Op internetprijzenvergelijken.nl bekijk je ook Internet abonnement Oudemolen.

Goedkoopste abonnement

Ben jij op zoek naar een goedkoop internet abonnement? Vul de gevraagde gegevens in. Selecteer een wat lagere downloadsnelheid. 25 – 30 Mb/s is vaak al afdoende. Wil je meer snelheid? Dan zie je dit direct terug in het tarief. Filter de resultaten op “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider wordt als eerste weergegeven. In onderstaande tabel vind jij zonder moeite de meest voordelige pakketten van dit moment.

 • Telfort Glasvezel 100 Mb/s vanaf €42,5.
 • T-Mobile Internetten 100 Mb + Bellen Start. Prijs: €38,5.
 • Tele2 Internet Extra 100 Mb voor +/- €32.
 • KPN Internet en TV 200 Mb Glasvezel. Tarief: €67,99.
 • Youfone Alles-in-1 Basis 100 Mb. Prijs: €42,95.

Snelste provider

Vind jij prijs niet relevant? Jij gaat bij voorkeur voor het snelste internet? Middels ons zoekscript check je razendsnel het snelste internet in Friens. Begin met het invullen van jouw postcode. Hoeveel snelheid wil je? Dat bepaal je zelf. Vaak mogelijk tot en met 500 Megabit. Je vindt nu de beschikbare aanbiedingen die de snelheid halen die jij wilt. Meteen ontdekken wat de snelste provider is in jouw woning? Markeer dan de optie “snelste eerst”. De pakketten met de hoogste snelheid tref je nu als eerste. In de volgende opsomming signaleer je diverse snelle pakketten die populair zijn.

 • Caiway Gewoon Snel Glasvezel 600 Mb vanaf ongeveer €72,5.
 • NLE Alles-in-1 100 Mb/s vanaf ongeveer €39,95.
 • Online.nl Internet + TV 50 Mb/s. Tarief: €41.
 • XS4ALL Internet Smart 80 Mb vanaf €45.
 • Ziggo Internet Complete 200 Mb voor +/- €51,5.

Disclaimer: indien je een internet + tv + bellen pakket afsluit is constante snelheid een cruciaal element. Het is een must je modem/router te voorzien van actuele software. De juiste UTP-kabels zijn onmisbaar. Probeer zoveel mogelijk apparaten (PC’s, Tablets & telefoons als Apple iPhone 6 Plus of een Samsung Galaxy Tab 3 7.0) via een internetkabel te connecten. Dit presteert beter dan WiFi. Thuis vaak last van storingen en maar een beperkt WiFi bereik? Hiervoor zijn speciale Wi-Fi boosters.

Welke alles in 1 pakketten zijn er?

Verlang jij buiten internet extra diensten als digitale TV en mogelijk ook vaste telefonie? Het handigste is dan een alles in 1 pakket. Een dergelijk 3-in-1 pakket is goedkoper dan 2 of 3 aparte providers kiezen. De volgende totaalpakketten behoren tot de opties in Friesland:

 • 2-in-1: Internet met televisie OF bellen.
 • 3-in-1: Vaste telefonie, internet en interactieve TV.
 • 4-in-1 (quad play): Internet, digitale TV, vast bellen en mobiele telefonie.

In het geval van zo’n alles in 1 pakket wordt internet, tv en bellen geleverd door één provider. Je communiceert met één bedrijf, en alle kosten worden in één keer gefactureerd. Je hebt 100% overzicht. Daarnaast valt dit vaak voordeliger uit. De reden daarvan? Bij 3-in-1 pakketten stunten leveranciers met en zogenaamde combivoordeel korting. Tevens zien we bij deze totaalpakketten vaak forse welkomstkortingen. Bijvoorbeeld het eerste jaar 20% korting. Nu internet en tv Friens afsluiten?

Vandaag de dag zijn er tal van alles-in-één-pakketten. Dit kan zijn extra snel internet (500 Mb/s), add-ons voor digitale televisie (online tv kijken, live pauzeren, tv programma’s opnemen), premium kanalen (Eredivisie live en PCNE) of gratis wereldwijd bellen. Via de postcodecheck signaleer jij snel welk abonnement voor jou beschikbaar is.

 • Online.nl Internet + Bellen 30 Mb/s vanaf ongeveer €31.
 • Telfort Glasvezel Alles- in- 1 100 Mb/s. Kosten: €52,5.
 • KPN Internet en TV Basis 40 Mb Glasvezel vanaf +/- €49.
 • NLE Glasvezel Alles- in- 1 50 Mb/s voor ongeveer €43,5.
 • XS4ALL Alles-in-1 Smart Glasvezel 80 Mb voor ongeveer €67,5.

Internet provider Friens vergelijken


Hoe moet ik overstappen van internet pakket in Friens?

Heb je een keuze uit de aanbiedingen gemaakt? Overstappen kan dan interessant zijn. Overstappen en een vervangend internet abonnement voor Friens aanvragen is gemakkelijker dan ooit. Hoe kan dat? Een aantal jaren geleden zijn er duidelijke richtlijnen opgesteld, het betreft hier de overstapservice. Jouw nieuwe leverancier doet voor jou alle administratieve dingen. Bijvoorbeeld het opzeggen van je abonnement. Geen stress, op de geselecteerde ingangsdatum wordt je netjes aangesloten. Altijd de beschikking over een werkende TV en internetverbinding. Onder andere Ziggo, T-Mobile, Tele2, Telfort kunnen deze overstapservice voor je faciliteren.

 1. Geef je adres in en achterhaal de verkrijgbare abonnementen.
 2. Verfijn je keuze en kies het abonnement dat bij jou past.
 3. Het contract voor je pakket kun je nu online afsluiten.
 4. Per mail krijg je een overzicht van je bestelling. Daarna heb je twee weken bedenktijd.
 5. Het overstappen wordt afgehandeld in 3 a 4 weken.

Nieuw: Alles in 1 met glasvezel in Friens
Ga jij voor het hoogst haalbare? Stap dan over naar een alles in 1 abonnement met glasvezel! Onvoorstelbaar snel en degelijk internet door de hele woning. Online games spelen als World of Warcraft, op hetzelfde moment dat een ander Danni Lowinski en bijvoorbeeld One Tree Hill bekijkt op zijn/haar Samsung Galaxy Tab E tablet en weer een ander muziek van Lange Frans & Baas B afspeelt op de Samsung Galaxy J5. De mogelijkheden zijn grenzeloos, vliegensvlug en zonder haperingen.

Eenvoudig internet + televisie afsluiten? Doorzoek het gehele aanbod in jouw gemeente Leeuwarden.