Internet Providers Gouda Vergelijk contracten en ontvang bonussen tot €57


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Een abonnement afsluiten bij de beste, goedkoopste of snelste internetprovider in Gouda van mei 2024? Dan zit je hier goed! Alle abonnementen en kortingsacties van bijvoorbeeld NLE, Ziggo, XS4ALL op een plek. Vergelijk nu in 3 stappen alle providers en bespaar gemakkelijk €69. En overstappen gaat eenvoudiger dan ooit. Hoe dat moet? Heel eenvoudig! Voer in de tool hierboven een geldige postcode + huisnummer in. Je vindt daarna gelijk de beste internet aanbieders in Gouda. Eventueel kun je ook TV en telefonie selecteren. Aan de hand van bruikbare filters als bijvoorbeeld ‘soort verbinding’ (Glasvezel, ADSL of Kabel), ’televisie’ (speciale zenders als Eurosport2 of MTV Base, of plaatselijke zenders als TV Valkenburg), en ‘bellen’ (onbeperkt Wereld) bestel je jouw “droom” abonnement. Verder kan je tegenwoordig ook extra producten als bijvoorbeeld vooruitkijken, uitzending gemist, begin gemist afsluiten. Meer info nodig bij het kiezen? Middels deze pagina lees je praktische tips & tricks die kunnen helpen.

Inhoudsopgave
Meteen de top-internet abonnementen Gouda vergelijken? Dit is verrassend eenvoudig op basis van de internetvergelijker. Maar hier beperken we ons niet tot. Hieronder vind jij achtergrondinformatie over het oversluiten, aanleggen en bestellen van internet. Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Internet providers in Gouda vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen ADSL, Glasvezel en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Gouda?
 4. Hoe kan ik besparen dankzij een alles in 1 pakket?
 5. Hoe werkt overstappen?

Internet vergelijken Gouda (mei 2024)

De vergelijker is perfect voor huishoudens die klaar zijn met hun huidige provider en op zoek zijn naar een geschikt internet abonnement. Steeds vaker is dat een totaalpakket met TV en telefonie. In ons land stop het niet bij de 10 grote providers. Elke leveranciers biedt vele verschillende abonnementsvormen. Maar wat is nu een deugdelijk contract? En heb je nog extra’s nodig als wifi-versterkers, routers, data-kabels? Check het stappenplan hieronder!

Doe de internet postcodecheck

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Je kunt eventueel ook voor TV en Telefonie kiezen.
 3. Kies verbindingstype aantal MB’s, contracttermijn en klik op de gewenste provider.
 4. Markeer gewenste extra’s voor TV (live pauzeren, begin gemist, extra zenderpakketten of premium kanalen als Film1 of Hustler TV).
 5. Ook vaste telefonie? Overweeg dan opties als Onbeperkt bellen in de EU, Onbeperkt bellen wereldwijd, Bellen tegen vast tarief.
 6. Kies dan het ideale (3-in-1) aanbod en geef de gewenste aansluitdatum door.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Gouda is zo gepiept (zoals je hiervoor als hebt kunnen lezen). Via het postcodescript is dit mogelijk bij Tele2, Vodafone, Ziggo, Telfort, Online.nl, KPN. Altijd de laagste prijzen van abonnementen bestaande uit TV + internet. Treuzel niet, stap direct online over. Dankzij de overstapservice razendsnel geregeld. Bezoek direct NLE glasvezel afsluiten.


Wat is het verschil tussen Kabel, ADSL en glasvezel?

Op zoek naar een nieuwe internetaansluiting in Gouda? Eigenlijk heb je een drietal opties: glasvezel, kabel en ADSL. Dit noemen we allemaal breedbandinternet. Iedere verbindingstype beschikt over zijn eigen kenmerken. De stabiliteit van de internetverbinding wisselt erg. Dat wordt veroorzaakt door de manier van aanleggen en materiaal dat is gebruikt (draad). Twijfel jij nog? Hieronder vind je een samenvatting. Zoek ook naar internet pakket in Alteveer afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een haardunne vezel, van glas. Door glasvezel kunnen hoge snelheden worden behaald. Om en nabij 25% van de huishoudens is aangesloten. Leveranciersverkopen abonnementen met enorme snelheden (750 Mb/s).

 • Vrije keuze voor provider
 • Toekomstbestendig
 • Up- en downloadsnelheid even hoog

Kabel

Via de kabel (coax) is internetten ook mogelijk (oorspronkelijk bedoeld als televisie netwerk). Zo’n kabel-verbinding is beschikbaar voor heel veel huizen. KPN en Ziggo maken hier de dienst uit. Downloaden kan tot 200 Mb/s.

 • Los internet afnemen niet mogelijk
 • Downloaden tot 200 Mbit per seconde
 • Een stabiel TV-signaal tijdens het internetten-
 • Ziggo is bekendste kabelaar

ADSL / VDSL

VDSL of ADSL werkt op de traditionele telefoonlijn. De positie van de straatkast/wijkkast bepaalt uiteindelijk jouw internetsnelheid. ADSL gaat tot 50 Mb/s en bij VDSL kun je uitgaan van 100 Mb.

 • Goedkoop
 • Relatief veel providers
 • Traag t.o.v. kabel en glas
 • TV kijken snoept bandbreedte
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Gouda?

Benieuwd naar de beste internetprovider in Gouda? Welke moet ik dan kiezen? Dat verschilt enorm per situatie. Wil jij het goedkoopste abonnement? Het uitgebreidste TV aanbod? Of juist de snelste provider? Via onze tool achterhaal je in een ogenblik het abonnement passend bij jullie behoefte. Op internetprijzenvergelijken.nl bekijk je ook Internet abonnement Raamsdonk.

Goedkoopste abonnement

Overstappen naar een goedkoop internet abonnement? Voer dan je gegevens in. Sleep het balkje met ‘downloadsnelheid’ wat naar links. 25 Mb/s is een prima snelheid. Verhoog je de snelheid? Dan moet je dieper in de buidel tasten. Filter de resultaten op “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider wordt als eerste weergegeven. In de opsomming hieronder detecteer je zonder moeite de meest voordelige pakketten van dit moment.

 • Telfort Glasvezel internet en vast bellen 50 Mb/s voor +/- €37,5.
 • T-Mobile Internetten 50 Mb + TV Start. Tarief: €47,5.
 • Tele2 Internet Extra en TV Light 100 Mb voor €40.
 • KPN Internet, TV en bellen 200 Mb Glasvezel vanaf €68,99.
 • Youfone Alles-in-1 Basis 100 Mb vanaf €42,95.

Snelste provider

Hecht jij minder waarde aan de kosten? Ben jij enkel geïnteresseerd in het snelste internet? Middels onze website bekijk je razendsnel het snelste internet in Gouda. De eerste stap is het invullen van de postcode. Kies links de gewenste downloadsnelheid. Dit kan tot 500 Mb/s. Je treft nu verkrijgbare aanbiedingen met de gekozen snelheid. À la minute zien wat de maximum snelheid is bij jou in de straat? Markeer dan de optie “snelste eerst”. De providers met de hoogste snelheid tref je nu als eerste. Hieronder detecteer jij actuele snelle pakketten die veel afgesloten worden.

 • Caiway Alles-in-1 HD Lounge Kabel 50 Mb voor ongeveer €74,5.
 • NLE Internet 50 Mb/s vanaf €32,45.
 • Online.nl Alles-in-1 100 Mb/s voor ongeveer €42,5.
 • XS4ALL Basic + Televisie 20 Mb voor +/- €53,5.
 • Ziggo Internet 25 Mbit/s & TV Start 25 Mb. Prijs: €39,95.

Disclaimer: voornamelijk bij internet + tv + bellen pakketten is het belangrijk dat de snelheid stabiel is. Het is noodzakelijk een model/router up-to-date te houden qua software. Ook kwalitatieve UTP kabels zijn noodzakelijk. Het is de kunst om alle producten (laptops en tables als Lenovo P2 Grijs en bijv. Dell Venue 11 Pro) via een internetkabel te connecten. Dat is sneller dan WiFi. Ervaar je storingen of een matige WiFi snelheid? Informeer dan naar een Wi-Fi versterker / booster.

Wat is het voordeel van een alles in 1 pakket?

Blief jij naast internet additieve opties als digitale televisie en wellicht een vaste telefoon? Kies dan voor een alles in 1 pakket. Dit is namelijk veel goedkoper dan losse diensten afnemen. Deze totaalpakketten zijn hierbij ’t populairst in Zuid-Holland:

 • 2-in-1: Internet met 1 extra dienst (TV of bellen).
 • 3-in-1: Interactieve TV, telefonie en internet.
 • 4-in-1 (quad play): Voor mobiel en huistelefoon, internet + TV.

Zodra je op zo’n alles in 1 pakket overstapt wordt internet, tv en bellen geleverd door één organisatie. Je hebt te maken met slechts 1 provider, dit houdt in: 1 totaalfactuur voor alle diensten. Dat maakt het lekker overzichtelijk. Tevens zijn de prijzen voordeliger. De reden daarvan? Voor het afsluiten van 3-in-1 pakketten hanteren leveranciers aantrekkelijk combinatie korting. Tevens laptops en tablets als hoge welkomstkortingen. Een voorbeeld van zo’n actie is de eerste 6 maanden voor €40,00. Nu internet en tv Gouda afsluiten?

Er zijn allerlei alles-in-één-pakketten. Denk aan een pakket met glasvezel internet, extraatjes voor je televisie (begin gemist, vooruitkijken, extra zenderpakketten), betaalde zenders (PTV Prime of A-TiVi) of een (onbeperkt) bellen-bundel. Middels de postcodecheck zoek jij binnen enkele minuten het abonnement dat voor jullie geschikt is.

 • Telfort Glasvezel internet en vast bellen 100 Mb/s voor €45.
 • NLE Internet + Bellen 100 Mb / 100 Mb. Prijs: €43,5.
 • Online.nl Internet + Bellen 50 Mb/s voor €32,5.
 • XS4ALL Plus + Bellen 160 Mb vanaf €60.
 • Caiway Alles-in-1 HD Relax Kabel 40 Mb voor ongeveer €62,5.

Internet provider Gouda vergelijken


Hoe kan ik overstappen van internet pakket in Gouda?

Een interessante aanbieding gevonden? Het principe overstappen komt dan aan bod. Overstappen en een sneller/goedkoper internet abonnement voor Gouda aanvragen stelt niets voor. Waarom? Providers en de overheid werken steeds beter samen, we hebben het dan over de overstapservice. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat alles administratief wordt afgehandeld. Zij zorgen voor het “afmelden” bij de huidige provider. Het administratieve gedeelte wordt uit handen genomen, alles is actief op de afgesproken datum. Altijd de beschikking over een werkende TV en internetverbinding. O.a. T-Mobile, NLE, Ziggo, Online.nl kunnen deze overstapservice voor je faciliteren.

 1. Geef jouw huisnummer & postcode op en bekijk de beschikbare pakketten.
 2. Gebruik de filters en selecteer de “matchende” provider.
 3. Bestel het gewenste pakket online.
 4. De nieuwe provider stuurt je een bestelbevestiging. Daarna heb je twee weken bedenktijd.
 5. Het overstappen wordt afgehandeld binnen 3 – 4 weken.

Handig: Alles in 1 met glasvezel in Gouda
Ga jij voor het hoogst haalbare? Dan kies je voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Bizar snel en stabiel internet voor de hele familie. Multiplayer spelletjes spelen als Kerbal Space Program, terwijl iemand Verliefd Op Ibiza of Damages bekijkt op zijn/haar Samsung Galaxy Tab A tablet en weer een ander muziek van John Legend luistert op de Huawei P9. De mogelijkheden zijn grenzeloos, snel en geen storingen.

Wil jij ook internet + televisie afsluiten? Bezoek het complete aanbod binnen de gemeente Gouda.