Internet Providers Groningen Vergelijk alle aanbieders en krijg cashbacks tot €62


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Zoek jij de snelste, beste of goedkoopste internetprovider in Groningen van juni 2024? Dan zit je hier goed! Alle pakketten en acties van providers als Youfone, Fiber, Online.nl in een handig overzicht. Vergelijk nu in 3 stappen alle providers en ontvang voordeel tot €80. Overstappen is zo gepiept. Hoe dat moet? Dat is erg gemakkelijk. Vul hierboven een geldige postcode + huisnummer in. Je detecteert daarop rechtstreeks geschikte internet aanbieders in Groningen. Eventueel kun je ook TV en telefonie selecteren. Op basis van bruikbare filters als bijvoorbeeld ’type verbinding’ (Kabel, Glasvezel of ADSL), ’televisie’ (betaalde zenders als Comedy Central Family en Ketnet/OP12, of lokale zenders als RTV Utrecht), en ‘bellen’ (eindeloos bellen binnen + buitenland) detecteer je het abonnement dat past bij jouw wensen. Bovendien kun je extraatjes zoals extra zenderpakketten, tv programma’s opnemen, on demand films kijken afsluiten. Behoefte aan wat meer details bij het vinden van een nieuwe provider? Op basis van deze webpagina detecteer je nuttige info die het wat nog gemakkelijker maken.

Inhoudsopgave
Direct de bekendste internet abonnementen Groningen vergelijken? Dat is kinderspel op basis van onze postcode-check. Maar wij bieden meer! Hieronder vind jij extra informatie over overstappen, bestellen en installeren van internet. Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Internet providers in Groningen vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen ADSL, Glasvezel en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Groningen?
 4. Wat is het voordeel van een alles in 1 pakket?
 5. Hoe werkt overstappen?

Internet vergelijken Groningen (juni 2024)

De vergelijker is bedoeld voor gezinnen die willen overstappen naar een voordelig of snel internet abonnement. Steeds vaker is dat een totaalpakket met TV en telefonie. In ons land vind je meer dan 12 landelijke bedrijven. Elke provider heeft de wereld aan abonnementen. Alleen, wat is voor jou een deugdelijk contract? En wat te denken van zaken als modems, routers, data-kabels? Onderstaand tref je een aantal handige stappen.

Doe de internet postcodecheck

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies eventueel voor TV en bellen.
 3. Kies type verbinding, download snelheid, termijnen klik op de gewenste provider.
 4. Selecteer extra’s voor Televisie (live pauzeren, online tv kijken, uitzending gemist of exclusieve zenders als Fox Sports of Euro Star).
 5. Selecteer opties voor bellen als Onbeperkt bellen in de EU, Bellen tegen vast tarief, Onbeperkt bellen in NL.
 6. Kies het meest relevante abonnement en stap online over.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Groningen is zo gepiept (zoals je hiervoor als hebt kunnen lezen). Dankzij ons zoekscript stap je moeiteloos over op o.a. KPN, Ziggo, Vodafone, Telfort, XS4ALL, Online.nl. Vind de scherpste prijzen voor pakketten op basis van o.a. televisie, internet + bellen. Wacht niet langer, regel direct de overstap. Dit is binnen enkele minuten geregeld. Bekijk nu T-Mobile glasvezel postcodecheck.


Wat past bij mij: glasvezel, ADSL en kabel?

Op zoek naar een nieuwe internetaansluiting in Groningen? In de regel hebben we het over 3 manieren van internet: glasvezel, ADSL en kabel. Allemaal vormen van breedbandinternet. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. De snelheid van het internet fluctueert best wel. Dit vindt zijn oorsprong bij de manier van aanleggen en de samenstelling van de bedrading. Weet jij nog niet wat je kiest? Hieronder vind je een samenvatting. Bekijk ook de mogelijkheden voor: internet pakket in Anjum afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een dunne vezel, samengesteld uit speciaal glas. Bij glasvezel is high-speed dataverwerking mogelijk. Grofweg 3 op de 10 van de woningen zit op “glas”. Aanbieders verkopen tegenwoordig deals met 500 – 750 Mb/s.

 • Hoge keuzevrijheid
 • Ultra hoge bandbreedte
 • Constante kwaliteit

Kabel

Je kunt ook internetten op de coax kabel (een tussenvorm tussen Glas en ADSL). Het kabel-netwerk is inzetbaar in de meeste woningen. Je komt dan vaak uit bij Ziggo en KPN. Downloaden kan tot 200 Mb/s.

 • Verplicht televisie abonnement
 • Downloadsnelheid tot 200 Mb/s
 • Analoge en digitale kabel-tv signaal
 • Ziggo is marktleider in Nederland

ADSL / VDSL

VDSL / ADSL loopt via het ouderwetse telefoon-netwerk. De positie van de straatkast/wijkkast heeft invloed op de snelheid. Reken op zo’n 50 Mb per seconde (ADSL) en ongeveer 100 Mb per seconde bij VDSL.

 • Extra voordelig
 • Veel aanbieders, veel keus
 • Traag t.o.v. kabel en glas
 • Internetvertraging bij TV kijken
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Groningen?

Benieuwd naar de beste internetprovider in Groningen? Maar wat is nu de beste? Dat verschilt enorm per situatie. Ga jij voor het goedkoopste abonnement? Liever veel televisie uitbreidingen? Of is het enige wat voor jou telt de snelste provider? Middels onze vergelijker check je binnen no-time een scherp contract passend bij jullie behoefte. Andere regio? Begin nu direct met Internet abonnement Reusel.

Goedkoopste abonnement

Zoek jij naar een goedkoop internet abonnement? Vul de gevraagde gegevens in. Kies een lage downloadsnelheid. 25 – 30 Mb/s is vaak al afdoende. Kies je voor 50 Mb/s of meer? Dan schieten de prijzen vaak omhoog. Maak nu gebruik van de optie “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider wordt als eerste weergegeven. In het volgende overzicht bekijk jij bekijk je eenvoudig voordelige pakketten voor internet.

 • Telfort Internet Snel 50 Mb. Prijs: €35.
 • T-Mobile Internet + TV 50 Mb voor +/- €43.
 • Tele2 Internet Basis en TV Basis 60 Mb. Prijs: €40.
 • KPN Internet + Bellen 100 Mb Glasvezel voor €44,99.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb vanaf €41,95.

Snelste provider

Is prijs voor jou niet van belang? Ben jij enkel geïnteresseerd in het snelste internet? Dankzij onze vergelijker signaleer je in een ogenblik het snelste internet in Groningen. Begin met het invullen van jouw postcode. De gewenste snelheid kun je nu zelf aangeven. Dit kan tot 500 Mb/s. Je ziet nu relevante abonnementen die voldoen aan jouw voorkeurssnelheid. À la minute zien hoeveel Megabit gehaald kan worden in jouw postcodegebied? Maak in dat geval gebruik van de optie “snelste eerst”. De contracten met de hoogste snelheid tref je nu als eerste. In onderstaande tabel vind je voorbeelden van snelle pakketten.

 • Caiway Alles-in-1 HD Easy Kabel 20 Mb vanaf ongeveer €51,5.
 • NLE Internet 500 Mb/s. Kosten: €60.
 • Online.nl Internet + TV 100 Mb/s vanaf +/- €42,5.
 • XS4ALL Alles-in-1 Compact Glasvezel 40 Mb. Prijs: €62,5.
 • Ziggo Voordeelpakket 40 Mb vanaf +/- €43,5.

Tip: in het geval je een internet + tv + bellen besteld hebt heb je een hele stabiele snelheid nodig. Het is nodig een model/router up-to-date te houden qua software. Geschikte kabels voor UTP hebben hierop invloed. Je moet altijd proberen geschikte spullen (tablet en telefoons als een Huawei Ascend G7 en ook Yarvik TAB465 GoTab Exxa) met een kabel te verbinden. Dat is sneller dan WiFi. Thuis vaak last van storingen en maar een beperkt WiFi bereik? Gebruik dan de Wi-Fi versterker.

Wat zijn de beste alles in 1 pakketten

Wil jij buiten een internetaansluiting extra diensten als digitale televisie en mogelijk ook vast bellen? Kies dan voor een alles in 1 pakket. Omgerekend is dit veel voordeliger dan alles apart afsluiten De bijgaande totaalpakketten zijn tegenwoordig in trek in Groningen:

 • 2-in-1: Internet met OF bellen OF TV.
 • 3-in-1: Vaste telefonie, TV (digitaal) en Internet.
 • 4-in-1 (quad play): Internetten, TV, huistelefoon en 06 nummer.

Bij een alles in 1 pakket worden alle producten aangeboden door één maatschappij. 1 vast aanspreekpunt, en ontvangt elke maand 1 factuur. Zo blijft het ook helder voor jezelf. Daarnaast valt dit vaak voordeliger uit. De reden daarvan? In het geval van 3-in-1 pakketten bieden leveranciers aanzienlijk combinatievoordeel. Tevens zien we bij deze totaalpakketten vaak forse welkomstkortingen. Onder andere de eerste 6 maanden 50% korting. Nu internet en tv Groningen afsluiten?

Wil je een alles-in-één-pakket? Dan valt er genoeg te kiezen. Internetpakketten van 200 Mb/s, extra opties voor je TV (vooruitkijken, tv programma’s opnemen, uitzending gemist), betaalde zenders (FOX en Hustler TV) of eindeloos bellen in Nederland. Middels het postcodescript bekijk jij nu het abonnement / pakket dat bij jou past.

 • KPN Internet en TV Basis 40 Mb Glasvezel voor +/- €49.
 • Online.nl Alles-in-1 Glasvezel 50 Mb/s voor +/- €50,5.
 • XS4ALL Pro + Bellen 500 Mb. Tarief: €68,5.
 • Ziggo Alles-in-1 Voordeel 25 Mb voor €39,95.
 • KPN Internet en TV 100 Mb voor €63,99.

Internet provider Groningen vergelijken


Hoe werkt overstappen van internet pakket in Groningen?

Weet je welke aanbieding je wilt afsluiten? Misschien wil je meteen overstappen. Overstappen en een vervangend internet abonnement voor Groningen aanvragen is vandaag de dag verrassend eenvoudig. Hoe is dat mogelijk? De overheid en internetproviders hebben afspraken gemaakt, dit heet de overstapservice. De nieuwe provider helpt je bij alle benodigde stappen. Denk aan het opzeggen van het huidige contract. Het administratieve gedeelte wordt uit handen genomen, alles is actief op de afgesproken datum. Zo kan jij blijven internetten en televisie kijken. O.a. NLE, KPN, XS4ALL, Online.nl doen voor jouw de werkzaamheden binnen de overstapservice.

 1. Zoek op postcode + huisnummer en bekijk de beschikbare pakketten.
 2. Verfijn je keuze en klik door naar een van de aanbiedingen.
 3. Maak het contract voor je pakket online rond.
 4. De nieuwe provider stuurt je een bestelbevestiging. Vervolgens kun je nog 10 werkdagen annuleren.
 5. Het overstappen wordt afgehandeld binnen een maand.

Advies: Alles in 1 met glasvezel in Groningen
Klaar zijn voor de toekomst? Kies dan voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Verbluffend snel en constant internet voor het hele gezin. Online multiplayer games spelen als Otogi Myth of Demons, op hetzelfde moment dat een ander Bellicher en een serie zoals Transformers kijkt op de HP Slate 7 tablet, en een derde persoon muziek van Kings Of Leon opzet op zijn/haar Lenovo P2 Grijs. Je kunt alles doen wat je wilt, razendsnel en zonder haperingen.

Simpel internet en televisie afsluiten? Doorzoek het complete aanbod binnen de gemeente Groningen.