Internet Providers Harlingen Vergelijk alle aanbieders en ontvang voordeel tot €63


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Meer weten over de goedkoopste, beste of snelste internetprovider in Harlingen van april 2024? Dan ben je op de juiste website beland. Alle internet pakketten en welkomstbonussen van bijvoorbeeld KPN, Online.nl, Ziggo bij elkaar. Vergelijk moeiteloos alle contracten en bespaar gemakkelijk €61. Overstappen gaat gemakkelijk online. Hoe kan ik vergelijken? Het is eigenlijk zo gepiept. Voer in het bovenstaande veld de postcode + het huisnummer in. Je vergelijkt hierna rechtstreeks geschikte internet aanbieders in Harlingen. Je kunt ook meteen pakketten inclusief TV + bellen vergelijken. Geholpen door optionele filters als ’type verbinding’ (Kabel, Glasvezel of ADSL), ’televisie’ (exclusieve zenders als OUTtv en TV Oranje, of plaatselijke zenders als RTV West), en ‘bellen’ (eindeloos bellen binnen + buitenland) achterhaal je het best passende abonnement. Daarnaast kun je extra services als live pauzeren, online tv kijken, on demand films kijken afsluiten. Meer info nodig bij het kiezen? Aan de hand van deze webpagina tref je praktische tips die kunnen helpen.

Inhoudsopgave
À la minute de meest bekende internet abonnementen Harlingen vergelijken? Dit gaat moeiteloos via onze handige tool! Dat is niet alles! Hieronder lees je adviezen en details over overstappen, bestellen en installeren van internet. Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Internet providers in Harlingen vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen Kabel, ADSL en glasvezel?
 3. Wat is de beste internet provider in Harlingen?
 4. Wat zijn de beste alles in 1 pakketten
 5. Hoe kan ik overstappen van provider?

Internet vergelijken Harlingen (april 2024)

De internet postcodecheck is ideaal voor mensen die aan het oriënteren zijn naar een geschikt internet abonnement. Niet zelden gaat het om een 3-in-1 pakket met bellen en telefonie. In ons land zijn er ruim 10 betrouwbare providers. Elke maatschappij een scala aan abonnementen. Hoe vind je nu een geschikt pakket? En heb je nog extra’s nodig als data-kabels, routers, modems? Onderstaand tref je een aantal handige stappen.

Doe de internet postcodecheck

 1. Vul allereerst jouw postcode + huisnummer in.
 2. Selecteer optioneel televisie en bellen.
 3. Kies het type verbinding, aantal MB’s, contractduur en klik op de gewenste provider.
 4. Klik op extra services voor televisie (extra zenderpakketten, begin gemist, live pauzeren of betaalde kanalen als PTV Prime of TGRT EU).
 5. Wil je ook bellen? Kies bijv. Gratis nummerbehoud, Bellen tegen vast tarief, Onbeperkt bellen in de EU.
 6. Klik op het meest relevante (3-in-1) aanbod en bevestig de bestelling.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Harlingen is niet ingewikkeld (zoals je hiervoor als hebt kunnen lezen). Geholpen door onze zoekmachine stap je moeiteloos over op o.a. KPN, Vodafone, Online.nl, Ziggo, Telfort, Tele2. Altijd alle actuele acties contracten voor o.a. internet + televisie. Treuzel niet, regel direct de overstap. Gepiept binnen een paar minuten. Lees verder over internet van T-Mobile.


Wat is het verschil tussen Kabel, ADSL en glasvezel?

Op zoek naar een nieuwe internetaansluiting in Harlingen? Globaal onderscheiden we 3 mogelijkheden: glasvezel, kabel en ADSL. Het zijn de standaard vormen van breedbandinternet. Elk type verbinding heeft voordelen en nadelen. De snelheid van het internet veranderd best wel. Dat komt door de aanleg van het netwerk, en materiaal dat is gebruikt (draad). Weet jij nog niet wat je kiest? Lees dan snel verder! Ook interessant: internet pakket in Balkbrug afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een haardunne vezel, van glas. Door glasvezel kunnen ze grote snelheden verwerken. We schatten dat 1/3e van de gezinnen beschikt over glasvezel. Internet-bedrijven laten je pakketten bestellen die razendsnel zijn (500 Megabit per seconde).

 • Groot aantal providers
 • Downloadsnelheden tot 1 Gb/s
 • Constante kwaliteit

Kabel

Op de coax-kabel kan men ook internet gebruiken (vroeger vooral voor televisie gebruikt). Zo’n kabel-verbinding is beschikbaar in de meeste woningen. KPN en Ziggo maken hier de dienst uit. Met kabel haal je tot 200 Mb/s.

 • Alleen verkrijgbaar met TV-abonnement
 • 25 – 200 Mbit/s snelheid
 • Een stabiel TV-signaal tijdens het internetten-
 • Ziggo is marktleider in Nederland

ADSL / VDSL

ADSL en VDSL loopt via de oude koperlijn (telefoonlijn). De positie van de straatkast/wijkkast bepaalt hoe snel/langzaam het internet is. Bij ADSL kun je reken op 50 Mb en op VDSL kun je tot max 100mb gaan.

 • Goedkoopste optie
 • Relatief veel providers
 • Kan zeer traag zijn
 • Internet wordt trager tijdens TV kijken
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Harlingen?

Overstappen naar de beste internetprovider in Harlingen? Voor welke deal moet ik gaan? Het antwoord is anders voor elke situatie. Ben jij vooral geïnteresseerd in het goedkoopste abonnement? Extra zenders en betaalde TV? Of gaat jouw voorkeur uit naar de snelste provider? Met behulp van ons zoekscript vind jij eenvoudig een scherp contract die in jullie situatie aan te raden is. Start nu ook met Internet abonnement Rottum.

Goedkoopste abonnement

Zoek jij een goedkoop internet abonnement? Voer je postcode en huisnummer in. Selecteer een wat lagere downloadsnelheid. 25 Mb/s is een prima snelheid. Verhoog je de snelheid? Dan moet je dieper in de buidel tasten. Markeer nu de optie “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider vind je bovenin de lijst. Hierna ontdek je voorbeelden van extra voordelige pakketten.

 • Telfort Internet en TV Snel 50Mb DSL voor +/- €42,5.
 • T-Mobile Internet, TV en Bellen 20 Mb/s. Kosten: €44,5.
 • Tele2 internet Light en TV Basis 20 Mb vanaf ongeveer €35.
 • KPN Internet glasvezel 100 Mbps. Kosten: €43,99.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb voor ongeveer €41,95.

Snelste provider

Vind jij prijs niet relevant? Het enige wat jij wil is het snelste internet? Middels ons zoekscript vind je gemakkelijk het snelste internet in Harlingen. Voer eerst je postcode en huisnummer in. Kies links de gewenste downloadsnelheid. Vaak mogelijk tot en met 500 Megabit. Je checkt nu de beste aanbiedingen met de gekozen snelheid. Gelijk achterhalen wat de maximum snelheid is bij jou in de straat? Filter de resultaten dan op “snelste eerst”. De abonnementen met de hoogste snelheid worden als eerste weergegeven. In de top 5 tabel zoek je diverse snelle pakketten die populair zijn.

 • Caiway Gewoon Snel Glasvezel 600 Mb. Prijs: €72,5.
 • NLE Glasvezel Alles-in-1 500 Mb/s. Prijs: €67,5.
 • Online.nl Alles-in-1 50 Mb/s vanaf €41.
 • XS4ALL Smart + Bellen 80 Mb. Tarief: €50.
 • Ziggo Internet & TV Complete 200 Mb voor ongeveer €61,5.

Tip: indien je een internet + tv + bellen pakket afsluit is het belangrijk dat de snelheid stabiel is. Het is vereist de modem/router zo actueel mogelijk te houden. Ook goede kabels (UTP) mogen niet ontbreken. Het is de kunst om alle producten (telefoons en device als de LG G6 of bijv. Samsung Galaxy Tab A) aan te sluiten via de kabels. Dat is sneller dan WiFi. Ook regelmatig storing en een teleurstellend WiFi signaal? Gebruik dan de Wi-Fi versterker.

Hoe kan ik besparen dankzij een alles in 1 pakket?

Wil jij buiten internet additionele services als tv (digitaal) en wellicht vaste telefonie? Kies dan voor een alles in 1 pakket. Een dergelijk 3-in-1 pakket is goedkoper dan internet, bellen en TV los bestellen. De onderstaande totaalpakketten zijn hierbij ’t populairst in Friesland:

 • 2-in-1: Internet met 1 extra dienst (TV of bellen).
 • 3-in-1: Vaste telefonie, internet en interactieve TV.
 • 4-in-1 (quad play): Voor mobiel en huistelefoon, internet + TV.

Wanneer je overstapt naar een alles in 1 pakket wordt internet, tv en bellen geleverd door één organisatie. 1 vast aanspreekpunt, en de totale kosten zie je maandelijks op één factuur. Zo blijft het ook helder voor jezelf. Daarbij is het veel voordeliger. En de oorzaak? Als je een 3-in-1 pakket bestelt, dan hanteren aanbieders aanzienlijk combinatievoordeel. Daarnaast ontvang je bij deze totaalpakketten vaak interessante welkomstbonussen. Dit kan bijvoorbeeld zijn 3 maanden voor €35,00. Nu internet en tv Harlingen afsluiten?

Het aanbod met alles-in-één-pakketten is enorm. Bijvoorbeeld met extra snel internet, extra opties voor je TV (online tv kijken, on demand films kijken, vooruitkijken), exclusieve kanalen (PTV Prime of TVBS) of onbeperkt bellen. Aan de hand van ons zoekscript detecteer je in luttele minuten welk abonnement voor jou beschikbaar is.

 • Tele2 Internet Light, Bellen & TV Basis 20 Mb voor +/- €37.
 • T-Mobile Internet + Bellen 50 Mb voor ongeveer €30,5.
 • Caiway Alles-in-1 HD Easy Kabel 20 Mb voor ongeveer €51,5.
 • KPN Internet en TV 80 Mb voor ongeveer €59.
 • Tele2 Glasvezel Basis, Bellen & TV Basis 50 Mb voor ongeveer €47.

Internet provider Harlingen vergelijken


Hoe kan ik overstappen van internet pakket in Harlingen?

Heb jij de juiste aanbieding geselecteerd? Overstappen kan dan interessant zijn. Overstappen en je nieuwe internet abonnement voor Harlingen aanvragen is vandaag de dag verrassend eenvoudig. Hoe dat komt? De regering heeft goede afspraken gemaakt met providers, de zogenaamde overstapservice. Een nieuwe internet-aanbieder handelt alles af. Zij zorgen voor het “afmelden” bij de huidige provider. Maak je niet druk, op de geselecteerde ingangsdatum wordt je netjes aangesloten. Geen dag zonder internet, TV of telefoon! O.a. Ziggo, T-Mobile, Online.nl, XS4ALL zijn actief in deze overstapservice.

 1. Vul je postcode in en check de abonnementen.
 2. Kies extra opties en maak een keuze uit de zoekresultaten.
 3. Maak het contract voor je pakket online rond.
 4. Per mail krijg je een overzicht van je bestelling. Vervolgens kun je nog 10 werkdagen annuleren.
 5. De switch naar de nieuwe provider wordt afgehandeld in een aantal dagen tot max. 4 weken.

Tip: Alles in 1 met glasvezel in Harlingen
Wil jij het snelste pakket? Stap dan over naar een alles in 1 abonnement met glasvezel! Supersnel en solide internet door de hele woning. Online multiplayer games spelen als Terraria, op het moment dat iemand anders De 12 Van Oldenheim en een serie zoals Eastbound & Down afspeelt op de FNF iFive Mini 4S tablet, en iemand anders weer muziek van The Fray luistert op de Sony Xperia XA Ultra. Je kunt alles doen wat je wilt, flitsend-snel en geen storingen.

Snel internet en televisie afsluiten? Doorzoek het complete aanbod binnen de gemeente Harlingen.