Internet Providers Leeuwarden Vergelijk contracten en krijg kortingen tot €62


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Aan het oriënteren op de goedkoopste, snelste of beste internetprovider in Leeuwarden van juli 2024? Dan heb jij het juiste portaal gevonden. Alle internet pakketten en kortingsacties van bijvoorbeeld Ziggo, KPN, Telfort netjes naast elkaar gezet. Vergelijk moeiteloos alle contracten en ontvang voordeel tot €52. Overstappen is kinderspel. Hoe dat werkt? Het stelt praktisch niets voor. Vul in het formulier hierboven een geldige postcode + huisnummer in. Je ziet nadien acuut de beschikbare internet aanbieders in Leeuwarden. Optioneel kies je voor televisie en bellen. Via optionele filters als ‘soort verbinding’ (Glasvezel, ADSL of Kabel), ’televisie’ (speciale zenders als TV Oranje en Rai Uno, of streek kanalen als CTV Zeeland), en ‘bellen’ (onbeperkt bellen NL) vind je jouw “droom” abonnement. Bovendien kun je extra producten als bijvoorbeeld vooruitkijken, uitzending gemist, tv programma’s opnemen afsluiten. Behoefte aan wat meer details bij het afsluiten van een nieuw pakket? Op basis van de info op deze pagina bekijk je praktische tips die jou helpen in de zoektocht.

Inhoudsopgave
Ogenblikkelijk de erkende internet abonnementen Leeuwarden vergelijken? Dit is werkelijk een eitje met behulp van onze postcode-check. Echter, dat is nog niet alles. Op de site lees je achtergrondinformatie over het oversluiten, aanleggen en bestellen van internet. Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Internet providers in Leeuwarden vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen glasvezel, ADSL en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Leeuwarden?
 4. Hoe kan ik besparen dankzij een alles in 1 pakket?
 5. Overstappen van provider, hoe werkt dat?

Internet vergelijken Leeuwarden (juli 2024)

Deze website is ideaal voor personen die aan het oriënteren zijn naar een internet abonnement dat past bij de wensen. Optioneel een Alles in 1 pakket met bellen en TV. In Holland hebben we ruim 10 grote providers. Elke leveranciers heeft een breed assortiment abonnementen. Hoe stap je over naar een goed abonnement? Heb je ook nog zaken nodig als data-kabels, wifi-versterkers, routers? Volg de onderstaande stappen!

Doe de internet postcodecheck

 1. Vul allereerst jouw postcode + huisnummer in.
 2. Selecteer optioneel televisie en bellen.
 3. Kies type verbinding, aantal MB’s, abonnementsduur en maak wellicht al een keuze uit de bedrijven.
 4. Selecteer extra’s voor Televisie (vooruitkijken, online tv kijken, begin gemist of betaalde kanalen als Voetbalkanaal of Kral TV).
 5. Heb je een vaste telefoon? Neem dan bijvoorbeeld Onbeperkt bellen wereldwijd, Onbeperkt bellen in de EU, Gratis nummerbehoud.
 6. Klik op het meest relevante internetabonnement en bevestig de bestelling.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Leeuwarden doe je in 5 stappenbekijk daarvoor de stappen hiernaast). Via onze zoekmachine is dit extra eenvoudig bij o.a. Telfort, Online.nl, KPN, Ziggo, Tele2, XS4ALL. Vind de scherpste prijzen voor bundels met daarin TV + internet. Treuzel niet, overstappen gaat makkelijker dan je denkt. Dankzij de overstapservice razendsnel geregeld. Bezoek direct XS4ALL.


Wat is het verschil tussen Kabel, ADSL en glasvezel?

Wil jij een nieuwe internetaansluiting in Leeuwarden? Dan heb je grof gezegd 3 soorten verbindingen: ADSL/VDSL, glasvezel en kabel. Dit zijn de verschillende types breedbandinternet. Elk type verbinding heeft minpunten en pluspunten. De kwaliteit van de verbinding verschilt erg. Dat wordt veroorzaakt door de aanleg van het netwerk, en het type bedrading. Heb je nog niet kunnen kiezen? Dan kan dit jou zeker helpen! Ook interessant: internet pakket in Drouwenerveen afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een splinter dunne kabel, van glas. Bij glasvezel kunnen hoge snelheden worden behaald. Ongeveer 30% van Nederland zit op “glas”. Internet-bedrijven bieden al pakketten die enorm snel zijn (tot 1 Gigabit per seconde).

 • Vrije keuze voor provider
 • Toekomstbestendig
 • Constante kwaliteit

Kabel

Internet kan ook op de (coax) kabel (vroeger vooral voor televisie gebruikt). Er is een kabel-installatie te vinden bij heel veel huishoudens. KPN en Ziggo zijn hierin marktleiders. Internetten kan met 200 Mb/s.

 • Verplicht televisie abonnement
 • Downloaden tot 200 Mbit per seconde
 • Internetsnelheid gaat niet achteruit bij TV-kijken
 • Ziggo is marktleider in Nederland

ADSL / VDSL

VDSL / ADSL gaat via de huidige telefoonlijnen. De locatie van de wijkcentrale bepaalt de snelheid. Tot zo’n 50 Mb/s via ADSL en op VDSL kun je tot max 100mb gaan.

 • Zeer betaalbaar
 • Meerdere aanbieders
 • Kan zeer traag zijn
 • TV heeft invloed op de internetsnelheid
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Leeuwarden?

Nieuwsgierig naar de beste internetprovider in Leeuwarden? Welke moet ik dan kiezen? Dat verschilt enorm per situatie. Ben jij vooral geïnteresseerd in het goedkoopste abonnement? Het grootste TV / zenderaanbod? Of juist de snelste provider? Via de vergelijkingstool detecteer je à la minute een voordelig aanbod aangepast aan jullie gezinssituatie. Wellicht ook beschikbaar: Internet abonnement Velp.

Goedkoopste abonnement

Zoek jij naar een goedkoop internet abonnement? Voer dan je gegevens in. Selecteer een wat lagere downloadsnelheid. Denk aan 10 – 20 Megabit. Wil je meer snelheid? Dan schieten de prijzen vaak omhoog. Filter de resultaten op “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider vind je bovenin de lijst. In de opsomming hieronder achterhaal je snel welke voordelige pakketten er nu beschikbaar zijn.

 • Telfort Internet en TV Extra Snel Glasvezel 200 Mb voor €55.
 • T-Mobile Internetten 500 Mb + TV Start vanaf +/- €65.
 • Tele2 Internet Basis 60 Mb. Prijs: €30.
 • KPN Internet + Bellen 40 Mb voor ongeveer €40.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb vanaf +/- €41,95.

Snelste provider

Zoek jij niet zo zeer een goedkoop abonnement? Wat voor jou telt is gewoon het snelste internet? Via onze vergelijker vergelijk je in een ogenblik het snelste internet in Leeuwarden. Voer eerst je postcode en huisnummer in. Sleep het balkje naar jouw ideale snelheid. De max. snelheid is op dit moment 500 Mb/s. Je vindt nu de beste contracten die voldoen aan jouw voorkeurssnelheid. Onmiddellijk weten welke snelheid mogelijk is in jouw wijk? Markeer dan de optie “snelste eerst”. De pakketten met de hoogste snelheid worden nu bovenaan getoond. In de lijst hierna signaleer je actuele snelle pakketten die veel afgesloten worden.

 • Caiway Alles-in-1 HD Relax Kabel 40 Mb vanaf €62,5.
 • NLE Internet + Bellen 500 Mb / 500 Mb voor €60.
 • Online.nl Alles-in-1 50 Mb/s vanaf ongeveer €41.
 • XS4ALL Alles-in-1 Pro Glasvezel 500 Mb voor +/- €86.
 • Ziggo Alles-in-1 Max 400 Mb voor €82,5.

Advies: wanneer je kiest voor een pakket met internet + tv + bellen zijn betrouwbare constante snelheden nodig. Je bent genoodzaakt altijd de modem/router zo actueel mogelijk te houden. Ook sterke UTP kabels raden we aan. Ga er voor om zoveel devices als mogelijk (laptops en tables als Samsung Galaxy S7 en ook Samsung Galaxy Tab 3 7.0) met een kabel te verbinden. Dit presteert beter dan WiFi. Thuis vaak last van storingen en een matige WiFi snelheid? Probeer dan een Wi-Fi booster.

Welke alles in 1 pakketten zijn er?

Blief jij afgezien van een internetaansluiting additionele services als televisie (interactief) en mogelijk ook bellen met de vaste telefoon? Dan kun je het beste kiezen voor een alles in 1 pakket. Omgerekend is dit veel voordeliger dan 2 of 3 aparte providers kiezen. De volgende totaalpakketten zijn interessant in Friesland:

 • 2-in-1: Internet aangevuld met televisie of telefonie.
 • 3-in-1: Vast bellen, digitale TV en internet.
 • 4-in-1 (quad play): Combineer TV & internet met vaste en mobiele telefonie.

Wanneer je kiest voor een alles in 1 pakket wordt alles verzorgd door één organisatie. Je hebt te maken met slechts 1 provider, dit houdt in: 1 totaalfactuur voor alle diensten. Zo blijf je grip houden op de lasten. Daarnaast valt dit vaak voordeliger uit. Hoe dat komt? Voor het afsluiten van 3-in-1 pakketten hanteren aanbieders scherpe kortingingen (combi-voordeel). En natuurlijk krijg je bij dergelijke totaalpakketten regelmatig forse welkomstbonussen. Een voorbeeld van zo’n actie is 3 maanden voor €35,00. Nu internet en tv Leeuwarden afsluiten?

Het aanbod met alles-in-één-pakketten is enorm. Denk aan een pakket met glasvezel internet, extra modules voor je TV (begin gemist, on demand films kijken, live pauzeren), speciale zenders (Ziggo Sport of Kral TV) of eindeloos bellen in Nederland. Via het postcodescript detecteer je eenvoudig een geschikt abonnement gebaseerd op je wensen.

 • Tele2 Glasvezel Extra, Bellen & TV Basis 100 Mb. Prijs: €57.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb voor +/- €41,95.
 • KPN Internet, TV en bellen 80 Mb. Prijs: €60.
 • KPN Internet en TV 500 Mb Glasvezel. Tarief: €71,99.
 • Online.nl Alles-in-1 Glasvezel 200 Mb/s vanaf +/- €65,5.

Internet provider Leeuwarden vergelijken


Hoe kan ik overstappen van internet pakket in Leeuwarden?

Een interessante aanbieding gevonden? Overstappen kan dan interessant zijn. Overstappen en een vervangend internet abonnement voor Leeuwarden aanvragen is echt zo gepiept. Hoe zit dit? Op landelijk niveau spannen providers samen, dit heet de overstapservice. Jouw nieuwe leverancier draagt hier zorg voor. Bijvoorbeeld het opzeggen van je abonnement. Het administratieve gedeelte wordt uit handen genomen, jouw nieuwe abonnement gaat op de juiste datum in. Zo kan jij blijven internetten en televisie kijken. O.a. NLE, Online.nl, Telfort, Tele2 doen voor jouw de werkzaamheden binnen de overstapservice.

 1. Vul je postcode in en achterhaal de verkrijgbare abonnementen.
 2. Verfijn je keuze en kies het gewenste pakket.
 3. Het contract voor je pakket kun je nu online afsluiten.
 4. Je ontvangt een bevestiging. Er geldt vervolgens een annuleringstermijn van 14 dagen.
 5. De overstap wordt in gang gezet binnen 20 werkdagen.

Advies: Alles in 1 met glasvezel in Leeuwarden
Ga jij voor het hoogst haalbare? Ga dan voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Verbazingwekkend snel en stabiel internet voor alle leden van het gezin. Multiplayer games spelen als Stardew Valley, in de tijd dat weer iemand anders Bellicher of Nikita afspeelt op de HP X2 tablet, en een 3e gezinslid een nummer van Lady Gaga beluistert op een HTC One A9. Je kunt alles doen wat je wilt, snel en geen beperkingen.

Wil jij ook internet + televisie afsluiten? Bezoek het complete aanbod binnen de gemeente Leeuwarden.