Internet Providers Leiden Vergelijk alle contracten en ontvang bonussen tot €82


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Meer weten over de goedkoopste, beste of snelste internetprovider in Leiden van mei 2024? Dan zit je hier goed! Alle contracten en welkomstacties van aanbieders als NLE, KPN, Youfone bij elkaar. Vergelijk binnen mum van tijd alle aanbieders en krijg kortingen tot €85. Overstappen gaat gemakkelijk online. Hoe kan ik vergelijken? Het stelt praktisch niets voor. Voer in de tool hierboven de postcode + het huisnummer in. Je ontdekt daarop ogenblikkelijk de beschikbare internet aanbieders in Leiden. Je kunt ook meteen pakketten inclusief TV + bellen vergelijken. Met behulp van optionele filters als ‘verbindingstype’ (Glasvezel, ADSL of Kabel), ’televisie’ (premium kanalen als Nick Toons of Slam!TV, of plaatselijke zenders als Mercurius RTV), en ‘bellen’ (onbeperkt Wereld) vind je jouw “droom” abonnement. Ook kun je extra producten als bijvoorbeeld tv programma’s opnemen, online tv kijken, vooruitkijken afsluiten. Hulp nodig bij het vinden van een nieuwe provider? Aan de hand van internetprijzenvergelijken.nl tref je relevante informatie die kunnen helpen.

Inhoudsopgave
Ogenblikkelijk de meeste internet abonnementen Leiden vergelijken? Dat kan dankzij de internetvergelijker. Echter, dat is nog niet alles. Op deze website doorzoek jij adviezen en details over het afsluiten van een internet abonnement. Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Internet providers in Leiden vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen glasvezel, ADSL en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Leiden?
 4. Wat zijn de beste alles in 1 pakketten
 5. Overstappen van provider, hoe werkt dat?

Internet vergelijken Leiden (mei 2024)

Deze pagina is onmisbaar voor huishoudens die bezig zijn met het vinden van een passend internet abonnement. Steeds vaker is dat een totaalpakket met TV en telefonie. In Holland zijn er ruim 12 landelijke bedrijven. Elke maatschappij heeft de wereld aan contracten. Alleen, wat is voor jou een goede abonnementsvorm? Wellicht heb je nog behoefte aan extra data-kabels, wifi-versterkers, routers? Check het stappenplan hieronder!

Doe de internet postcodecheck

 1. Vul je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer optioneel televisie en bellen.
 3. Kies de gewenste verbinding, aantal MB’s, contractduur en geef als optie een leverancier op.
 4. Klik op extra services voor televisie (online tv kijken, begin gemist, extra zenderpakketten of TV-zenders als Voetbalkanaal en Euro D).
 5. Kies ook voor belmogelijkheden zoals Onbeperkt bellen wereldwijd, Onbeperkt bellen in de EU, Bellen tegen vast tarief.
 6. Kies dan het ideale (3-in-1) aanbod en maak een keuze uit de ingangsdatum.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Leiden doe je in 5 stappenneem daarvoor ons zes-stappenplan door). Op basis van de postcodecheck stap je moeiteloos over op o.a. KPN, XS4ALL, Vodafone, Telfort, Online.nl, Tele2. Bekijk de voordeligste deals voor bundels met daarin internet + bellen. Treuzel niet, overstappen gaat makkelijker dan je denkt. Dit regel je zelf binnen luttele minuten. Ga verder naar Telfort internet.


Kies ik voor glasvezel, ADSL en kabel?

Ga jij voor een nieuwe internetaansluiting in Leiden? Dan heb je grof gezegd een drietal opties: Kabel, glasvezel en ADSL. Dit zijn de verschillende types breedbandinternet. Ieder type heeft minpunten en pluspunten. De snelheid van het internet wisselt best wel. Dat wordt veroorzaakt door de manier van aanleggen en het soort bedrading. Weet jij nog niet wat je kiest? Hieronder vind je een samenvatting. Wellicht spreekt dit je ook aan: internet pakket in Druten afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een haardunne vezel, ontwikkeld van glas. Met glasvezel is high-speed dataverwerking mogelijk. Plus minus dertig procent van de gezinnen beschikt over glasvezel. Providers hanteren pakketten met 500 Mb/s – 1000 Mb/s.

 • Vrije providerkeuze
 • Razendsnelle verbinding
 • Hoogste kwaliteit TV-beelden

Kabel

Via de kabel (coax) is internetten ook mogelijk (oorspronkelijk bedoeld als televisie netwerk). Het kabel-netwerk is inzetbaar in de meeste woningen. KPN en Ziggo maken hier de dienst uit. Snelheid ligt tussen de 25 – 200 Mb/s.

 • Alleen verkrijgbaar met TV-abonnement
 • Hoge snelheden (tot 200 megabit)
 • Tv snoept geen bandbreedte
 • Ziggo is grootste kabelprovider

ADSL / VDSL

VDSL of ADSL gaat via de huidige telefoonlijnen. De afstand tot wijkcentrale / straatkast bepaalt uiteindelijk jouw internetsnelheid. Je kunt uitgaan van max. 50mb bij ADSL en op VDSL kun je tot max 100mb gaan.

 • Goedkoopste optie
 • Relatief veel providers
 • Relatief lage internetsnelheid
 • TV heeft invloed op de internetsnelheid
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Leiden?

Sluit jij je aan bij de beste internetprovider in Leiden? Wat voor optie past dan bij mij? Dat ligt aan jouw individuele wensen. Zoek jij het goedkoopste abonnement? De meeste TV-zenders? Of kies jij blind voor de snelste provider? Geholpen door onze zoekmachine bekijk jij ogenblikkelijk de beste aanbieding die voor jullie situatie geschikt is. Andere regio? Begin nu direct met Internet abonnement Velsen-Zuid.

Goedkoopste abonnement

Ben jij op zoek naar een goedkoop internet abonnement? Vul de gevraagde gegevens in. Sleep het balkje met ‘downloadsnelheid’ wat naar links. Aan 40 Mb/s heb je voldoende. Sleep je het balkje naar rechts? Dan gaan de prijzen flink omhoog. Markeer nu de optie “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider vind je bovenin de lijst. In de lijst hierna detecteer je bekijk je eenvoudig voordelige pakketten voor internet.

 • Telfort Internet Snel en vast bellen 50 Mb/s. Kosten: €37,5.
 • T-Mobile Internet + Bellen 20 Mb voor €29,5.
 • Tele2 Internet Light en Bellen 20 Mb vanaf ongeveer €27.
 • KPN Internet + Bellen 100 Mb Glasvezel. Prijs: €44,99.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb voor +/- €41,95.

Snelste provider

Hecht jij minder waarde aan de kosten? Wat voor jou telt is gewoon het snelste internet? Op basis van de postcodecheck bekijk je razendsnel het snelste internet in Leiden. Begin met het invullen van jouw postcode. Sleep het balkje naar jouw ideale snelheid. Vaak mogelijk tot en met 500 Megabit. Je checkt nu geschikte abonnementen die de snelheid halen die jij wilt. À la minute ontdekken wat de snelste provider is in jouw wijk? Markeer dan de optie “snelste eerst”. De providers met de hoogste snelheid worden nu bovenaan getoond. In de lijst hierna achterhaal jij voorbeelden van snelle pakketten.

 • Caiway Internet Glasvezel 150 Mb voor +/- €39,95.
 • NLE Internet 20 Mb/s vanaf ongeveer €32,45.
 • Online.nl Alles-in-1 Glasvezel 50 Mb/s vanaf ongeveer €50,5.
 • XS4ALL Compact + Televisie 40 Mb. Tarief: €57,5.
 • Ziggo Voordeelpakket 40 Mb voor ongeveer €43,5.

Tip: wanneer je kiest voor een pakket met internet + tv + bellen is constante snelheid een cruciaal element. Het is hoognodig actuele software voor de modem/router te hebben. Ook goede kabels (UTP) zijn erg belangrijk. Je moet altijd proberen geschikte spullen (laptops en tables als Apple iPhone 6 en bijv. Medion Akoya E1239T) via een internetkabel te connecten. Doorgaans sneller dan WiFi. Last van storingen of een teleurstellend WiFi signaal? Hiervoor zijn speciale Wi-Fi boosters.

Welk alles in 1 pakket past bij mij?

Wens jij in aanvulling op een internetaansluiting ook extra mogelijkheden als interactieve TV en mogelijk ook vast bellen? Bestel dan een alles in 1 pakket. Zo’n totaalpakket is goedkoper dan internet, bellen en TV los bestellen. Deze totaalpakketten zijn tegenwoordig in trek in Zuid-Holland:

 • 2-in-1: Internet met televisie OF bellen.
 • 3-in-1: Digitale televisie, bellen en internet.
 • 4-in-1 (quad play): Internet, digitale TV, vast bellen en mobiele telefonie.

In het geval van zo’n alles in 1 pakket worden alle producten aangeboden door één bedrijf. 1 vast aanspreekpunt, dit houdt in: 1 totaalfactuur voor alle diensten. Zo blijft het ook helder voor jezelf. Daarnaast valt dit vaak voordeliger uit. De uitleg hiervan? In het geval van 3-in-1 pakketten geven aanbieders aantrekkelijk combinatie korting. En natuurlijk laptops en tablets als aantrekkelijke welkomstkortingen. Een voorbeeld van zo’n actie is de eerste 2 maand gratis. Nu internet en tv Leiden afsluiten?

Er zijn allerlei alles-in-één-pakketten. Bijvoorbeeld met extra snel internet, extra’s voor televisie (vooruitkijken, live pauzeren, extra zenderpakketten), exclusieve kanalen (FOX of Show TV) of grenzeloos bellen binnen de EU. Gebaseerd op onze zoekmachine signaleer jij binnen enkele minuten welk abonnement voor jou beschikbaar is.

 • Online.nl Alles-in-1 50 Mb/s vanaf €41.
 • Ziggo Alles-in-1 Start 40 Mb vanaf €47,5.
 • KPN Internet, TV Basis en bellen 200 Mb Glasvezel voor +/- €58,99.
 • KPN Internet en TV 4K Glasvezel 200 Mb voor €77,99.
 • Online.nl Internet + TV 50 Mb/s vanaf +/- €41.

Internet provider Leiden vergelijken


Hoe kan ik overstappen van internet pakket in Leiden?

Ook een goede aanbieding gespot? Het principe overstappen komt dan aan bod. Overstappen en je nieuwe internet abonnement voor Leiden aanvragen is gemakkelijker dan ooit. Hoe kan dat? Providers en de overheid werken steeds beter samen, de zogenaamde overstapservice. Jouw nieuwe leverancier draagt hier zorg voor. Hierbij kun je denken aan het ontbinden van contracten. Zo verloopt de overstap probleemloos, jij bent gegarandeerd aangesloten op de ingangsdatum. Geen dag zonder internet, TV of telefoon! Aanbieders zoals Online.nl, Telfort, NLE, Tele2 doen alleen mee met de overstapservice.

 1. Geef je adres in en achterhaal de verkrijgbare abonnementen.
 2. Kies extra opties en kies het gewenste pakket.
 3. Het contract voor je pakket kun je nu online afsluiten.
 4. Per mail/post krijg je een bevestiging. Vervolgens kun je nog 10 werkdagen annuleren.
 5. De overstap wordt in gang gezet binnen 3 – 4 weken.

Suggestie: Alles in 1 met glasvezel in Leiden
Wil jij het snelste pakket? Ga dan voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Ongelofelijk snel en standvastig internet voor alle leden van het gezin. Multiplayer games spelen als Dark Souls™: Prepare To Die™ Edition, op het moment dat iemand anders De Fractie of Star Trek: Deep Space Nine bekijkt op zijn/haar Lenovo Xiaoxin TB-8804F tablet, en een 3e gezinslid een nummer van Otis Redding beluistert op een HTC One M8s. Dit is allemaal mogelijk, vliegensvlug en zonder haperingen.

Gemakkelijk internet & televisie afsluiten? Doorzoek het gehele aanbod in jouw gemeente Leiden.