Internet Providers Nederland Vergelijk aanbiedingen en krijg welkomskortingen tot wel €65


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Meer weten over de beste, goedkoopste of snelste internetprovider in Nederland van mei 2024? Dan ben je hier aan het juiste adres. Alle abonnementen en kortingsacties van providers als Youfone, Caiway, Fiber netjes naast elkaar gezet. Vergelijk moeiteloos alle abonnementen en ontvang korting tot wel €70. Overstappen gaat gemakkelijk online. Hoe gaat dit in z’n werk? Dat is erg gemakkelijk. Vul hierboven een geldige postcode + huisnummer in. Je ziet aansluitend rechtstreeks de beschikbare internet aanbieders in Nederland. Je bent vrij om bellen + TV mee te nemen. Via de filters zoals ‘soort verbinding’ (ADSL, Glasvezel, Kabel), ‘TV’ (premium kanalen als OUTtv of NDR, of lokale zenders als Omroep Brabant), en ‘bellen’ (onbeperkt bellen EU) stap je direct over naar het perfecte abonnement. Ook kun je extra producten als bijvoorbeeld vooruitkijken, extra zenderpakketten, tv programma’s opnemen afsluiten. Hulp nodig bij het afsluiten van een nieuw pakket? Aan de hand van deze website bekijk je bruikbare informatie die jou helpen in de zoektocht.

Inhoudsopgave
Ogenblikkelijk de bekendste internet abonnementen Nederland vergelijken? Dit kan bijzonder gemakkelijk met behulp van de vergelijker. Maar wij bieden meer! Hieronder bekijk je meer info betreffende het afsluiten van een internet abonnement. Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Internet providers in Nederland vergelijken
 2. Kies ik voor glasvezel, ADSL of kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Nederland?
 4. Welk alles in 1 pakket past bij mij?
 5. Hoe kan ik overstappen?

Internet vergelijken Nederland (mei 2024)

Deze pagina is perfect voor huishoudens die aan het oriënteren zijn naar het ideale internet abonnement. Eventueel met televisie en/of bellen. In Nederland hebben we ruim 15 serieuze aanbieders. Elke provider heeft een ruim aanbod aan alles-in-1 mogelijkheden. Hoe stap je over naar een goed abonnement? Misschien heb je ook nog producten nog als routers, data-kabels, modems? Volg hiervoor de handige stappen hieronder.

Doe de internet postcodecheck

 1. Vul allereerst jouw postcode + huisnummer in.
 2. Kies eventueel voor TV en bellen.
 3. Kies het type verbinding, aantal MB’s, contractduur en maak wellicht al een keuze uit de bedrijven.
 4. Markeer gewenste extra’s voor TV (uitzending gemist, tv programma’s opnemen, vooruitkijken of exclusieve zenders als Eredivisie live of Kral TV).
 5. Selecteer opties voor bellen als Onbeperkt bellen in de EU, Onbeperkt bellen wereldwijd, Onbeperkt bellen in NL.
 6. Kies nu het ideale internet contract en geef de gewenste aansluitdatum door.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Nederland gaat razendsnel (neem daarvoor ons zes-stappenplan door). Met behulp van de vergelijker stap je moeiteloos over op o.a. Tele2, KPN, Online.nl, Telfort, XS4ALL, Vodafone. Altijd de beste aanbiedingen van pakketten op basis van o.a. bellen, tv en internet. Dit is het moment: regel direct de overstap. Dankzij de overstapservice razendsnel geregeld. Bezoek direct alles-in-1 pakket T-Mobile.


Kies ik voor glasvezel, ADSL en kabel?

Ga jij voor een nieuwe internetaansluiting in Nederland? In dat geval zijn er ruwweg 3 manieren van internet: Kabel, glasvezel en ADSL. Dit noemen we ook wel breedbandinternet. Elke “soort” onderscheidt zich op veel fronten. De kwaliteit van de verbinding verschilt enorm. Dat wordt veroorzaakt door de aanleg van het netwerk, en materiaal dat is gebruikt (draad). Alle verbindingstypes vergelijken? Dan kan dit jou zeker helpen! Ook interessant: internet pakket in Grathem afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een splinter dunne kabel, samengesteld uit speciaal glas. Met glasvezel kunnen hoge snelheden worden behaald. Ongeveer dertig procent van Nederland beschikt over glasvezel. Internet-services laten je pakketten bestellen met 500 – 750 Mb/s.

 • Vrije keuze voor provider
 • Toekomstbestendig
 • Constante kwaliteit

Kabel

Je kunt ook internetten op de coax kabel (ooit aangelegd voor de TV). Er is een kabel-installatie te vinden op veel adressen. Je komt dan vaak uit bij Ziggo en KPN. Internetten kan met 200 Mb/s.

 • Alleen verkrijgbaar met TV-abonnement
 • 25 – 200 Mbit/s snelheid
 • Geen snelheidsverlies door TV-kijken
 • Meestal geleverd door Ziggo

ADSL / VDSL

VDSL of ADSL werkt op de traditionele telefoonlijn. De locatie van de wijkcentrale bepaalt hoe snel/langzaam het internet is. Reken op zo’n 50 Mb per seconde (ADSL) en ongeveer 100 Mb per seconde bij VDSL.

 • Zeer betaalbaar
 • Veel aanbieders, veel keus
 • Traag t.o.v. kabel en glas
 • Gebruik van TV vertraagd het internet
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Nederland?

Nieuwsgierig naar de beste internetprovider in Nederland? Wat voor optie past dan bij mij? Het antwoord is anders voor elke situatie. Ben jij vooral geïnteresseerd in het goedkoopste abonnement? Het grootste TV / zenderaanbod? Of gaat jouw voorkeur uit naar de snelste provider? Met behulp van de vergelijker achterhaal je onmiddellijk het abonnement aangepast aan jullie gezinssituatie. Wellicht ook beschikbaar: Internet abonnement Wirdum.

Goedkoopste abonnement

Overstappen naar een goedkoop internet abonnement? Voer jouw locatie in. Selecteer een wat lagere downloadsnelheid. Bijvoorbeeld 10 of 20 Mb/s. Verhoog je de snelheid? Dan moet je dieper in de buidel tasten. Markeer nu de optie “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider staat voor jou klaar. In de volgende opsomming achterhaal je voorbeelden van extra voordelige pakketten.

 • Telfort Internet en TV Snel 50Mb DSL vanaf +/- €42,5.
 • T-Mobile Internet + TV 100 Mb. Tarief: €46.
 • Tele2 Glasvezel Basis, Bellen & TV Basis 50 Mb vanaf €47.
 • KPN Internet en TV 4K Glasvezel 100 Mb. Kosten: €73,99.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb vanaf ongeveer €41,95.

Snelste provider

Is prijs voor jou niet van belang? Wil jij gewoon het snelste internet? Met behulp van de postcodecheck signaleer je razendsnel het snelste internet in Nederland. Begin met het invullen van jouw postcode. De gewenste snelheid kun je nu zelf aangeven. De max. snelheid is op dit moment 500 Mb/s. Je checkt nu de beschikbare providers met de gekozen snelheid. À la minute te weten komen welke snelheid mogelijk is bij jou in de straat? Kies dan rechtsboven voor “Snelste eerst”. De providers met de hoogste internetsnelheid vind je bovenin de lijst. In de tabel hieronder vind je diverse snelle pakketten die populair zijn.

 • Caiway Gewoon Snel Glasvezel 600 Mb vanaf ongeveer €72,5.
 • NLE Alles-in-1 50 Mb/s. Prijs: €39,95.
 • Online.nl Internet + TV 50 Mb/s vanaf €41.
 • XS4ALL Plus + Televisie 160 Mb. Kosten: €72,5.
 • Ziggo Internet Start 40 Mb vanaf +/- €43,5.

Disclaimer: wanneer je kiest voor een pakket met internet + tv + bellen is een steady-snelheid echt onmisbaar geworden. Het is vereist de modem/router zo actueel mogelijk te houden. Ook kwalitatieve UTP kabels zijn erg belangrijk. Stel jezelf tot doel om te proberen alles (smartphones en tablets zoals de Sony Xperia X en bijv. Lenovo MIIX 320-10ICR) via een internetkabel te connecten. Aannemelijk betrouwbaarder dan WiFi. Ook regelmatig storing en een slecht WiFi bereik? Hiervoor zijn speciale Wi-Fi boosters.

Welke alles in 1 pakketten zijn er?

Wens jij afgezien van een internetaansluiting ook extra producten als interactieve televisie en mogelijk ook vaste telefonie? Stap dan over naar een alles in 1 pakket. Zo’n totaalpakket is goedkoper dan losse diensten afnemen. De onderstaande totaalpakketten moet je dan zeker overwegen in Overijssel:

 • 2-in-1: Internet aangevuld met televisie of telefonie.
 • 3-in-1: Internet, digitale TV en vast bellen.
 • 4-in-1 (quad play): Internet, digitale TV, vast bellen en mobiele telefonie.

Bij een alles in 1 pakket worden alle diensten geleverd door één organisatie. Je communiceert met één bedrijf, dit houdt in: 1 totaalfactuur voor alle diensten. Zo blijft het ook helder voor jezelf. Daarnaast valt dit vaak voordeliger uit. De reden daarvan? Voor het afsluiten van 3-in-1 pakketten hanteren leveranciers en zogenaamde combivoordeel korting. Tevens zien we bij deze totaalpakketten vaak hoge welkomstkortingen. Onder andere de eerste 2 maand gratis. Nu internet en tv Nederland afsluiten?

Er zijn allerlei alles-in-één-pakketten. Denk aan een pakket met glasvezel internet, extraatjes voor je televisie (begin gemist, vooruitkijken, on demand films kijken), extra tv-zenders (HBO en Samanyolu Avrupa) of grenzeloos bellen binnen de EU. Middels de vergelijkingstool check je vandaag welk abonnement voor jou beschikbaar is.

 • T-Mobile Internet + TV 20 Mb. Prijs: €42.
 • KPN Internet en TV Basis 40 Mb Glasvezel voor ongeveer €49.
 • NLE Internet + Bellen 20 Mb / 1 Mb voor +/- €32,45.
 • Online.nl Alles-in-1 30 Mb/s vanaf €39.
 • T-Mobile Internet + Bellen 50 Mb voor ongeveer €30,5.

Internet provider Nederland vergelijken


De overstapservice: overstappen van internet pakket in Nederland?

Weet je welke aanbieding je wilt afsluiten? Misschien wil je meteen overstappen. Overstappen en je nieuwe internet abonnement voor Nederland aanvragen is echt zo gepiept. Waarom? Een aantal jaren geleden zijn er duidelijke richtlijnen opgesteld, het betreft hier de overstapservice. Je nieuwe aanbieder helpt je bij alle benodigde stappen. Hierbij kun je denken aan het ontbinden van contracten. Maak je niet druk, alles wordt geactiveerd op de gekozen ingangsdatum. Jullie TV + internetverbinding blijft gewoon actief. Partijen zoals KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2 doen voor jouw de werkzaamheden binnen de overstapservice.

 1. Geef je adres in en achterhaal de verkrijgbare abonnementen.
 2. Kies extra opties en kies het gewenste pakket.
 3. Doorloop alle stappen om het pakket af te sluiten.
 4. De nieuwe provider stuurt je een bestelbevestiging. Na het afsluiten kan je binnen 2 weken annuleren.
 5. De overstap wordt in gang gezet binnen een maand.

Suggestie: Alles in 1 met glasvezel in Nederland
Wil jij het snelste pakket? Dan kies je voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Wonderbaarlijk snel en degelijk internet voor het hele gezin. Multiplayer games spelen als Trine 2: Complete Story, op hetzelfde moment dat een ander Missie Aarde en Suits afspeelt op de Apple iPad 2015 tablet, en een derde persoon muziek van Extreme luistert op de Motorola Moto G. Je kunt alles doen wat je wilt, snel en zonder dat het stoort.

Betrouwbaar internet & televisie afsluiten? Vergelijk het complete aanbod binnen de gemeente Steenwijkerland.