Internet Providers Utrecht Vergelijk contracten en krijg cashbacks tot €92


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Meer weten over de goedkoopste, beste of snelste internetprovider in Utrecht van mei 2024? Dan zit je hier goed! Alle abonnementen en welkomstacties van bijvoorbeeld XS4ALL, Fiber, Tele2 in een handig overzicht. Vergelijk razendsnel alle aanbieders en bespaar gemakkelijk €89. Overstappen is kinderspel. Hoe pak ik dit aan? Eigenlijk stelt het niets voor. Vul in het veld hierboven de postcode en het huisnummer in. Je signaleert nadien meteen relevante internet aanbieders in Utrecht. Eventueel kun je ook TV en telefonie selecteren. Dankzij optionele filters als ’type verbinding’ (Kabel, Glasvezel of ADSL), ’televisie’ (extra zenders als Food Network / Investigation Discovery, of plaatselijke zenders als RTV LOVE), en ‘bellen’ (onbeperkt bellen NL) stap je direct over naar jouw ideale abonnement. Tevens kan je online extra producten als bijvoorbeeld live pauzeren, online tv kijken, vooruitkijken afsluiten. Zoek je wat extra informatie bij het vinden van een nieuwe aanbieder? Met behulp van deze website lees je bruikbare tips waarmee je het ideale pakket zo gevonden hebt.

Inhoudsopgave
Onmiddellijk de erkende internet abonnementen Utrecht vergelijken? Praktisch stelt dit niets voor geholpen door de internetvergelijker. Maar wij bieden meer! Op deze pagina bekijk je achtergrondinformatie over het aangaan van een abonnement voor internet. Kies een van de onderstaande vragen.

 1. Internet providers in Utrecht vergelijken
 2. Wat past bij mij: glasvezel, ADSL of kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Utrecht?
 4. Welk alles in 1 pakket past bij mij?
 5. Hoe kan ik overstappen van provider?

Internet vergelijken Utrecht (mei 2024)

Deze pagina is onmisbaar voor gezinnen die willen overstappen naar een voordelig of snel internet abonnement. Optioneel een Alles in 1 pakket met bellen en TV. Binnen NL werken inmiddels ruim 10 betrouwbare providers. Elke maatschappij hanteert diverse alles-in-1 mogelijkheden. Alleen, wat is voor jou een geschikt pakket? En heb je nog extra’s nodig als data-kabels, modems, routers? Volg de onderstaande stappen!

Doe de internet postcodecheck

 1. Vul allereerst jouw postcode + huisnummer in.
 2. (De)selecteer Televisie en/of Bellen.
 3. Kies de gewenste verbinding, aantal MB’s, termijnen klik op de gewenste provider.
 4. Markeer gewenste extra’s voor TV (live pauzeren, uitzending gemist, extra zenderpakketten of betaalde kanalen als Voetbalkanaal en Euro Star).
 5. Ook vaste telefonie? Overweeg dan opties als Onbeperkt bellen in de EU, Bellen tegen vast tarief, Onbeperkt bellen in NL.
 6. Kies dan het best matchende abonnement en stap online over.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Utrecht is extreem gemakkelijk tegenwoordig (neem daarvoor ons zes-stappenplan door). Op basis van onze zoekmachine is dit mogelijk bij Telfort, Tele2, XS4ALL, Online.nl, Ziggo, KPN. Altijd de beste aanbiedingen van het aanbod van televisie, internet + bellen. Twijfel niet, stap direct online over. Dankzij de overstapservice razendsnel geregeld. Bezoek direct glasvezel pakket bij Youfone.


Wat is het verschil tussen glasvezel, ADSL en kabel?

Op zoek naar een nieuwe internetaansluiting in Utrecht? Dan heb je grof gezegd een drietal opties: glasvezel, ADSL en kabel. Allemaal vormen van breedbandinternet. Elk type verbinding heeft minpunten en pluspunten. De betrouwbaarheid van het netwerk veranderd best wel. Dat wordt veroorzaakt door de aanleg van het netwerk, en het type bedrading. Alle voor- en nadelen op een rijtje? Hieronder vind je een samenvatting. Mensen zochten ook naar: internet pakket in Nijensleek afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een heel dunne, maar sterke draad, van samengeperst glas. Door glasvezel is high-speed dataverwerking mogelijk. Zo’n 3 op de 10 van Nederland is aangesloten. Internet-bedrijven laten je pakketten bestellen met 500 – 750 Mb/s.

 • Veel aanbieders
 • Het snelste internet
 • Hoogste kwaliteit TV-beelden

Kabel

Op de coax-kabel kan men ook internet gebruiken (een tussenvorm tussen Glas en ADSL). Zo’n kabel-verbinding is beschikbaar in de meeste woningen. Meestal verzorgd door Ziggo en KPN. Snelheid ligt tussen de 25 – 200 Mb/s.

 • Beperkt aantal aanbieders
 • Downloadsnelheid tot 200 Mb/s
 • Tv-kijken heeft geen invloed op de internetsnelheid
 • Ziggo is marktleider in Nederland

ADSL / VDSL

ADSL en VDSL werkt op de traditionele telefoonlijn. De locatie van de wijkcentrale bepaalt de snelheid. Tot zo’n 50 Mb/s via ADSL en op VDSL kun je tot max 100mb gaan.

 • Extra voordelig
 • Meerdere aanbieders
 • Relatief lage internetsnelheid
 • Gebruik van TV vertraagd het internet
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Utrecht?

Nieuwsgierig naar de beste internetprovider in Utrecht? Welk aanbod is voor mij geschikt? Dit is per geval geheel verschillend. Ga jij voor het goedkoopste abonnement? Het grootste TV / zenderaanbod? Of gaat jouw voorkeur uit naar de snelste provider? Met behulp van onze vergelijker ontdek je à la minute het abonnement die in jullie situatie aan te raden is. Nu ook online: Internet abonnement Evertsoord.

Goedkoopste abonnement

Zoek jij een goedkoop internet abonnement? Voer dan je gegevens in. Sleep het balkje met ‘downloadsnelheid’ wat naar links. Denk aan 10 – 20 Megabit. Wil je meer snelheid? Dan moet je dieper in de buidel tasten. Selecteer nu rechtsboven “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider staat nu bovenaan. In de tabel hieronder vind jij een aantal van de populaire voordelige pakketten.

 • Telfort Glasvezel Alles- in- 1 200 Mb/s vanaf €57,5.
 • T-Mobile Internet 50 Mb voor €32,5.
 • Tele2 Glasvezel Extra, Bellen & TV Light 100 Mb vanaf +/- €55.
 • KPN Internet en TV 100 Mb Glasvezel voor ongeveer €63,99.
 • Youfone Alles-in-1 Basis 100 Mb vanaf ongeveer €42,95.

Snelste provider

Is prijs voor jou niet van belang? Ben jij enkel geïnteresseerd in het snelste internet? Geholpen door onze website vind je meteen het snelste internet in Utrecht. De eerste stap is het invullen van de postcode. Hoeveel snelheid wil je? Dat bepaal je zelf. De max. snelheid is op dit moment 500 Mb/s. Je bekijkt nu verkrijgbare aanbiedingen met de bewuste snelheid. Gelijk achterhalen wat de maximum snelheid is in jouw woning? Filter de resultaten dan op “snelste eerst”. De aanbiedingen met de hoogste internetsnelheid vind je bovenin de lijst. In de volgende lijst vind je actuele snelle pakketten die veel afgesloten worden.

 • Caiway Alles-in-1 HD Easy Kabel 20 Mb vanaf +/- €51,5.
 • NLE Glasvezel Alles- in- 1 100 Mb/s voor ongeveer €51.
 • Online.nl Alles-in-1 30 Mb/s vanaf ongeveer €39.
 • XS4ALL Compact + Bellen glasvezel 40 Mb vanaf €45.
 • Ziggo Internet & TV Start 40 Mb voor €46,5.

Details: wanneer je kiest voor een pakket met internet + tv + bellen is constante snelheid een cruciaal element. Je bent genoodzaakt altijd je modem/router te voorzien van actuele software. Ook sterke UTP kabels hebben hierop invloed. Het is de kunst om alle producten (telefoons en device als de Google Pixel of een Samsung Galaxy Tab S2 8) te connecten via geschikte kabels. Vaak stabieler dan WiFi. Ook regelmatig storing en een matige WiFi snelheid? Daar zijn unieke Wi-Fi versterkers voor beschikbaar.

Welk alles in 1 pakket past bij mij?

Verlang jij behoudens internet ook extra producten als digitale TV en optioneel (onbeperkt) vast bellen? Dan adviseren wij een alles in 1 pakket. Een dergelijk 3-in-1 pakket is goedkoper dan internet, bellen en TV los bestellen. De onderstaande totaalpakketten zijn interessant in Utrecht:

 • 2-in-1: Internet met TV of vast bellen.
 • 3-in-1: Interactieve televisie, bellen en internet.
 • 4-in-1 (quad play): Combineer TV & internet met vaste en mobiele telefonie.

Zodra je op zo’n alles in 1 pakket overstapt wordt alles verzorgd door één aanbieder. Je hebt 1 contactpersoon, en ontvangt elke maand 1 factuur. Zo blijft het ook helder voor jezelf. Bovendien is dat erg voordelig. Hoe dat komt? Als je een 3-in-1 pakket bestelt, dan geven aanbieders aanzienlijk combinatievoordeel. Daarbij ontvang je bij deze totaalpakketten vaak interessante welkomstbonussen. Bijvoorbeeld de eerste 6 maanden 50% korting. Nu internet en tv Utrecht afsluiten?

Wil je een alles-in-één-pakket? Dan valt er genoeg te kiezen. Bijvoorbeeld met extra snel internet, extra opties voor je TV (online tv kijken, extra zenderpakketten, tv programma’s opnemen), betaalde zenders (Voetbalkanaal of LBC Europe) of een (onbeperkt) bellen-bundel. Aan de hand van onze website zoek jij binnen enkele minuten wat voor abonnement we jou adviseren.

 • Telfort Glasvezel Alles- in- 1 100 Mb/s voor €52,5.
 • NLE Internet + TV 50 Mb / 5 Mb vanaf +/- €39,95.
 • Online.nl Alles-in-1 Glasvezel 50 Mb/s. Kosten: €50,5.
 • Online.nl Alles-in-1 Glasvezel 100 Mb/s. Prijs: €55,5.
 • T-Mobile Internetten 100 Mb + Bellen Start vanaf €38,5.

Internet provider Utrecht vergelijken


De overstapservice: overstappen van internet pakket in Utrecht?

Heb jij de juiste aanbieding geselecteerd? Het principe overstappen komt dan aan bod. Overstappen en een vervangend internet abonnement voor Utrecht aanvragen is daadwerkelijk kinderspel. Hoe dat komt? Op landelijk niveau spannen providers samen, dit heet de overstapservice. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat alles administratief wordt afgehandeld. Zij zorgen voor het “afmelden” bij de huidige provider. Maak je niet druk, jij bent gegarandeerd aangesloten op de ingangsdatum. Zo kan jij blijven internetten en televisie kijken. Partijen zoals Telfort, KPN, T-Mobile, Online.nl zijn actief in deze overstapservice.

 1. Vul je postcode in en achterhaal de verkrijgbare abonnementen.
 2. Geef jouw wensen door en maak een keuze uit de zoekresultaten.
 3. Sluit het gekozen pakket direct af.
 4. Je ontvangt een bevestiging. Na het afsluiten kan je binnen 2 weken annuleren.
 5. Het overstappen wordt afgehandeld binnen een maand.

Handig: Alles in 1 met glasvezel in Utrecht
Wil jij het snelste pakket? Ga dan voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Razendsnel en constant internet waar iedereen maximaal gebruik van kan maken. Multiplayer games spelen als Prince of Persia Sands of Time, op het moment dat iemand anders Gooische vrouwen en bijvoorbeeld Coupling afspeelt op de Huawei MediaPad M5 tablet, en een ander gezinslid nummers van Vanvelzen aanzet op een HTC Desire 820. Je kunt alles doen wat je wilt, snel en zonder vertragingen.

Wil jij ook internet + televisie afsluiten? Ontdek het complete aanbod binnen de gemeente Utrecht.