Internet Providers Friesland Vergelijk leveranciers en krijg cashbacks tot €79


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Op zoek naar de goedkoopste, beste of snelste internetprovider in Friesland van juli 2024? Op Internetprijzenvergelijken.nl vind je het antwoord. Alle abonnementen en kortingsacties van aanbieders als Caiway, Ziggo, XS4ALL in een handig overzicht. Vergelijk in 2 minuten alle pakketten en profiteer van welkomstbonussen tot €45. Overstappen is zo gepiept. Hoe dat werkt? Het is zo klaar als een klontje. Vul in het formulier hierboven de postcode + het huisnummer in. Je ontdekt daarna gelijk passende internet aanbieders in Friesland. Je bent vrij om bellen + TV mee te nemen. Aan de hand van de filters zoals ‘soort verbinding’ (Kabel, ADSL of Glasvezel), ’televisie’ (exclusieve zenders als CI (Crime Investigation) en/of OUTTV, of plaatselijke zenders als RTV Sternet), en ‘bellen’ (onbeperkt bellen EU) bestel je jouw ideale abonnement. Als extra kun je extra producten als bijvoorbeeld extra zenderpakketten, on demand films kijken, online tv kijken afsluiten. Meer info nodig bij het vinden van een nieuwe aanbieder? Dankzij deze webpagina tref je bruikbare informatie die kunnen helpen.

Inhoudsopgave
Ogenblikkelijk de populaire internet abonnementen Friesland vergelijken? Dat gaat ontzettend gemakkelijk met behulp van onze postcode-check. Maar er is meer. Op deze website lees je adviezen en details over het afsluiten van een internet abonnement. Kies een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Internet providers in Friesland vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen ADSL, Glasvezel en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in Friesland?
 4. Welk alles in 1 pakket past bij mij?
 5. Hoe werkt de overstapservice?

Internet vergelijken Friesland (juli 2024)

De vergelijker is een uitkomst voor mensen die bezig zijn met het vinden van een passend internet abonnement. Wellicht een pakket met bellen en TV. In Nederland vind je meer dan 15 serieuze aanbieders. Elke aanbieder heeft de wereld aan abonnementen. Alleen, wat is voor jou een abonnement dat bij mijn wensen past? Wellicht heb je nog behoefte aan extra data-kabels, routers, modems? Check het stappenplan hieronder!

Doe de internet postcodecheck

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies eventueel voor TV en bellen.
 3. Selecteer het soort verbinding, snelheid, termijnen geef als optie een leverancier op.
 4. Selecteer extra’s voor Televisie (on demand films kijken, extra zenderpakketten, live pauzeren of speciale zenders als Film1 en SET Asia).
 5. Selecteer opties voor bellen als Onbeperkt bellen wereldwijd, Gratis nummerbehoud, Bellen tegen vast tarief.
 6. Klik op het gewenste pakket en maak een keuze uit de ingangsdatum.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in Friesland is kinderspel (neem daarvoor ons zes-stappenplan door). Aan de hand van de vergelijker stap je moeiteloos over op o.a. Telfort, Online.nl, Tele2, Vodafone, XS4ALL, KPN. Altijd alle actuele acties contracten voor o.a. internetten, televisie en bellen. Laat deze kans niet lopen, regel direct de overstap. Gepiept binnen een paar minuten. Lees verder over internet van Online.nl.


Wat is het verschil tussen glasvezel, ADSL en kabel?

Op zoek naar een nieuwe internetaansluiting in Friesland? Dan heb je grof gezegd drie verbindingstypes: glasvezel, ADSL en kabel. Stuk voor stuk voorbeelden van breedbandinternet. Ieder type heeft minpunten en pluspunten. De kwaliteit van de verbinding fluctueert enorm. Dat heeft te maken met de manier van aanleggen en het type bedrading. Alle voor- en nadelen op een rijtje? Graag vatten we e.e.a. nog even samen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: internet pakket in Schiedam afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een dunne draad, samengesteld uit speciaal glas. Bij glasvezel is high-speed dataverwerking mogelijk. We schatten dat 3 op de 10 van de gezinnen is aangesloten. Providers verkopen tegenwoordig deals die razendsnel zijn (500 Megabit per seconde).

 • Vrije keuze voor provider
 • Toekomstbestendig
 • Constante kwaliteit

Kabel

Je kunt ook internetten op de coax kabel (ooit aangelegd voor de TV). Deze kabel is voorhanden bij heel veel huishoudens. Meestal verzorgd door Ziggo en KPN. De snelheid ligt rond de 200 Megabit.

 • Los internet afnemen niet mogelijk
 • Downloaden tot 200 Mbit per seconde
 • Tv snoept geen bandbreedte
 • Ziggo is bekendste kabelaar

ADSL / VDSL

ADSL of VDSL loopt via het ouderwetse telefoon-netwerk. De ligging van de wijkcentrale bepaalt hoe snel/langzaam het internet is. Reken op zo’n 50 Mb per seconde (ADSL) en zo’n 100 Mb/s via VDSL.

 • Zeer betaalbaar
 • Relatief veel providers
 • Relatief lage internetsnelheid
 • TV kijken snoept bandbreedte
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in Friesland?

Ben jij op zoek naar de beste internetprovider in Friesland? Welk aanbod is voor mij geschikt? Dat ligt aan jouw individuele wensen. Zoek jij het goedkoopste abonnement? De meeste TV-zenders? Of wil jij perse de snelste provider? Geholpen door ons zoekscript bekijk jij eenvoudig de beste aanbieding aangepast aan jullie gezinssituatie. Wellicht ook beschikbaar: Internet abonnement Ilpendam.

Goedkoopste abonnement

Wil jij vooral een goedkoop internet abonnement? Vul de gevraagde gegevens in. Ga niet direct voor de hoogste downloadsnelheid. 25 – 30 Mb/s is vaak al afdoende. Wil je meer snelheid? Dan moet je dieper in de buidel tasten. Markeer nu de optie “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider staat voor jou klaar. In onderstaande tabel check je voorbeelden van extra voordelige pakketten.

 • Telfort Internet en TV Extra DSL 100 Mb vanaf +/- €47,5.
 • T-Mobile Internet 500 Mb. Tarief: €50.
 • Tele2 Internet Extra en TV Basis 100 Mb voor ongeveer €42.
 • KPN Internet + Bellen 100 Mb Glasvezel voor +/- €44,99.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb voor +/- €41,95.

Snelste provider

Vind jij prijs van ondergeschikt belang? Wil jij gewoon het snelste internet? Dankzij de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk het snelste internet in Friesland. Start met het invullen van de postcode. Kies links de gewenste downloadsnelheid. Vaak mogelijk tot en met 500 Megabit. Je treft nu passende aanbiedingen met de bewuste snelheid. Direct te weten komen hoeveel Megabit gehaald kan worden in jouw woning? Markeer dan de optie “snelste eerst”. De abonnementen met de hoogste snelheid worden als eerste weergegeven. In de volgende lijst detecteer jij actuele snelle pakketten die veel afgesloten worden.

 • Caiway Gewoon Slim Glasvezel 300 Mb vanaf +/- €60,5.
 • NLE Internet + Bellen 100 Mb / 10 Mb vanaf +/- €32,45.
 • Online.nl Alles-in-1 30 Mb/s vanaf ongeveer €39.
 • XS4ALL Internet Compact 40 Mb. Prijs: €40.
 • Ziggo Internet Start 40 Mb voor €43,5.

Tip: wanneer je kiest voor een pakket met internet + tv + bellen zijn betrouwbare constante snelheden nodig. Het is nodig software / gegevens voor de modem/router te blijven updaten. Geschikte kabels voor UTP zijn onmisbaar. Ga er voor om zoveel devices als mogelijk (tablet en telefoons als een Honor 8 of bijv. Archos 80 Oxygen) aan te sluiten via de kabels. Aannemelijk betrouwbaarder dan WiFi. Problemen met de router of een slecht WiFi bereik? Gebruik dan de Wi-Fi versterker.

Hoe kan ik besparen dankzij een alles in 1 pakket?

Wens jij buiten een internetaansluiting ook extra services als interactieve TV en/of een vaste telefoon? Het handigste is dan een alles in 1 pakket. Dit is stukken voordeliger dan voor elke dienst een apart contract afsluiten. Deze totaalpakketten zijn hierbij ’t populairst in Friesland:

 • 2-in-1: Internet met TV of vast bellen.
 • 3-in-1: Vast bellen, digitale TV en internet.
 • 4-in-1 (quad play): Combineer TV & internet met vaste en mobiele telefonie.

In het geval van zo’n alles in 1 pakket worden alle producten aangeboden door één organisatie. Je hebt één aanspreekpunt, wat betekent: alles op 1 factuur. Je hebt 100% overzicht. Evengoed zijn de tarieven een stuk voordeliger. De uitleg hiervan? In het geval van 3-in-1 pakketten bieden leveranciers en zogenaamde combivoordeel korting. Daarnaast laptops en tablets als enorme welkomstkortingen. Een voorbeeld van zo’n actie is de eerste 6 maanden voor €40,00. Nu internet en tv Friesland afsluiten?

Het aanbod met alles-in-één-pakketten is enorm. Bijvoorbeeld met extra snel internet, add-ons voor digitale televisie (live pauzeren, online tv kijken, uitzending gemist), betaalde zenders (HBO en PCNE) of een (onbeperkt) bellen-bundel. Gebaseerd op ons zoekscript bekijk jij gemakkelijk wat voor abonnement we jou adviseren.

 • KPN Internet, TV Basis en bellen 500 Mb Glasvezel voor €62,99.
 • NLE Internet + TV 100 Mb / 100 Mb vanaf €51.
 • Online.nl Internet + TV 50 Mb/s. Kosten: €41.
 • XS4ALL Basic + Bellen 20 Mb vanaf €41.
 • Telfort Glasvezel internet en vast bellen 100 Mb/s. Prijs: €45.

Internet provider Friesland vergelijken


De overstapservice: overstappen van internet pakket in Friesland?

Heb je een keuze uit de aanbiedingen gemaakt? Overstappen kan dan interessant zijn. Overstappen en jullie nieuw internet abonnement voor Friesland aanvragen is vandaag de dag verrassend eenvoudig. Hoe is dat mogelijk? Een aantal jaren geleden zijn er duidelijke richtlijnen opgesteld, het betreft hier de overstapservice. Je nieuwe aanbieder zorgt dat alles administratief wordt afgehandeld. Zo zeggen ze je huidige contract op (geen dubbele kosten). Geen stress, op de geselecteerde ingangsdatum wordt je netjes aangesloten. Zo zit je nooit zonder TV of internet. Onder andere T-Mobile, Online.nl, XS4ALL, NLE doen alleen mee met de overstapservice.

 1. Geef je adres in en achterhaal wat er allemaal mogelijk is.
 2. Kies extra opties en klik door naar een van de aanbiedingen.
 3. Bestel het gewenste pakket online.
 4. Per mail krijg je een overzicht van je bestelling. Je hebt nog 14 dagen bedenktijd.
 5. Het overstappen wordt afgehandeld binnen 20 werkdagen.

Tip: Alles in 1 met glasvezel in Friesland
100% toekomstbestendig? Ga dan voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Onthutsend snel en betrouwbaar internet door de hele woning. Online spelletjes spelen als The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition, terwijl iemand De Fractie en een serie zoals Better Off Ted streamt op zijn of haar Apple iPad Mini 2017 tablet, en een ander gezinslid nummers van Daughtry afspeelt op de Xiaomi Mi A1. Je kunt alles doen wat je wilt, snel en zonder vertragingen.

Gemakkelijk internet & televisie afsluiten? Check het aanbod overzicht voor gemeente Friesland.