Internet Providers IJmuiden Vergelijk alle aanbieders en ontvang kortingen oplopend tot €92


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Zoek jij de snelste, beste of goedkoopste internetprovider in IJmuiden van juni 2024? Op Internetprijzenvergelijken.nl vind je het antwoord. Alle internet-abonnementen en aanbiedingen van aanbieders als Telfort, XS4ALL, NLE op een plek. Vergelijk nu in 3 stappen alle providers en krijg cashbacks tot €47. Overstappen gaat gemakkelijk online. Hoe vergelijk ik de aanbieders? Heel eenvoudig! Vul in het formulier hierboven jouw locatie in (postcode + huisnummer). Je detecteert daarna in een ogenblik passende internet aanbieders in IJmuiden. Eventueel kun je ook TV en telefonie selecteren. Middels de filters zoals ’type verbinding’ (Kabel, Glasvezel of ADSL), ’televisie’ (extra zenders als MTV Music / Stingray Brava, of plaatselijke zenders als Regio22), en ‘bellen’ (eindeloos bellen binnen + buitenland) stap je over naar jouw “droom” abonnement. Bovendien kun je extra producten als bijvoorbeeld begin gemist, uitzending gemist, live pauzeren afsluiten. Behoefte aan wat meer details bij het vergelijken? Geholpen door de info op deze pagina lees je praktische informatie waarmee je het ideale pakket zo gevonden hebt.

Inhoudsopgave
Ogenblikkelijk de meeste internet abonnementen IJmuiden vergelijken? Praktisch stelt dit niets voor geholpen door de internetvergelijker. Maar wij bieden meer! Op deze pagina vergaar je achtergrondinformatie over contracten, opties en mogelijkheden voor internet. Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Internet providers in IJmuiden vergelijken
 2. Wat is het verschil tussen glasvezel, ADSL en kabel?
 3. Wat is de beste internet provider in IJmuiden?
 4. Wat zijn de beste alles in 1 pakketten
 5. Overstappen van provider, hoe werkt dat?

Internet vergelijken IJmuiden (juni 2024)

De vergelijker is bedoeld voor huishoudens die bezig zijn met het vinden van een internet abonnement dat past bij de wensen. Optioneel een Alles in 1 pakket met bellen en TV. In ons land vind je meer dan 15 serieuze aanbieders. Elk internet-bedrijf heeft een breed assortiment abonnementen. Echter, wat is een goed abonnement? En wat te denken van zaken als data-kabels, wifi-versterkers, modems? Onderstaand tref je een aantal handige stappen.

Doe de internet postcodecheck

 1. Vul je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan of je ook TV en telefonie in het pakket wil.
 3. Kies type verbinding, download snelheid, contracttermijn en eventueel provider(s).
 4. Klik op extra services voor televisie (online tv kijken, uitzending gemist, on demand films kijken of betaalde kanalen als Ziggo Sport of Zee TV).
 5. Wil je ook bellen? Kies bijv. Onbeperkt bellen in de EU, Onbeperkt bellen wereldwijd, Bellen tegen vast tarief.
 6. Kies dan het gewenste abonnement en bevestig de bestelling.

Internet afsluiten
Een internet abonnement afsluiten in IJmuiden is werkelijk een eitje (volg de 6 stappen onder de postcodecheck). Middels het postcodescript is dit extra eenvoudig bij o.a. KPN, Telfort, Ziggo, XS4ALL, Online.nl, Tele2. Altijd de laagste prijzen van het aanbod van internet, tv en bellen. Treuzel niet, stap direct online over. Dit is binnen enkele minuten geregeld. Bekijk nu glasvezel pakket bij Online.nl.


Kies ik voor glasvezel, ADSL en kabel?

Ga jij voor een nieuwe internetaansluiting in IJmuiden? In de regel hebben we het over een drietal opties: Kabel, glasvezel en ADSL. Stuk voor stuk voorbeelden van breedbandinternet. Elke “soort” heeft minpunten en pluspunten. De kwaliteit van de verbinding fluctueert nogal. Dat heeft te maken met de aanleg van het netwerk, en de samenstelling van de bedrading. Alle voor- en nadelen op een rijtje? Onderstaand tref je een korte uitleg. Bekijk ook de mogelijkheden voor: internet pakket in Burgerveen afsluiten.


Glasvezel

Glasvezel is een dunne draad, van samengeperst glas. Bij glasvezel is high-speed dataverwerking mogelijk. Ruwweg een derde van de huizen heeft de beschikking over glasvezel. Aanbieders verkopen abonnementen die razendsnel zijn (500 Megabit per seconde).

 • Vrije keuze voor provider
 • Downloadsnelheden tot 1 Gb/s
 • Hoogste kwaliteit TV-beelden

Kabel

Internet kan ook op de (coax) kabel (vroeger vooral voor televisie gebruikt). Er is een kabel-installatie te vinden op veel adressen. Je komt dan vaak uit bij Ziggo en KPN. De snelheid ligt rond de 200 Megabit.

 • Alleen verkrijgbaar met TV-abonnement
 • Hoge snelheden (tot 200 megabit)
 • Niet afhankelijk van afstand wijkcentrale
 • Meestal geleverd door Ziggo

ADSL / VDSL

ADSL en VDSL loopt via het ouderwetse telefoon-netwerk. De ligging van de wijkcentrale heeft invloed op de snelheid. Tot zo’n 50 Mb/s via ADSL en zo’n 100 Mb/s via VDSL.

 • Goedkoopste optie
 • Hoge keuzevrijheid
 • Traag t.o.v. kabel en glas
 • Gebruik van TV vertraagd het internet
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de beste internet provider in IJmuiden?

Sluit jij je aan bij de beste internetprovider in IJmuiden? Wat voor optie past dan bij mij? Dat verschilt enorm per situatie. Wil jij het goedkoopste abonnement? Extra zenders en betaalde TV? Of gaat jouw voorkeur uit naar de snelste provider? Dankzij het postcodescript achterhaal je in een ogenblik de beste aanbieding aangepast aan jullie gezinssituatie. Wellicht ook beschikbaar: Internet abonnement Steensel.

Goedkoopste abonnement

Zoek jij naar een goedkoop internet abonnement? Start dan onze postcodecheck. Ga niet direct voor de hoogste downloadsnelheid. Aan 40 Mb/s heb je voldoende. Verhoog je de snelheid? Dan zie je dit direct terug in het tarief. Markeer nu de optie “goedkoopste eerst”. De goedkoopste internet provider tref je als eerste. In de lijst hierna zoek jij zonder moeite de meest voordelige pakketten van dit moment.

 • Telfort Internet en TV Extra DSL 100 Mb voor €47,5.
 • T-Mobile Internetten 750 Mb + Bellen Start. Prijs: €52,5.
 • Tele2 Internet Extra, Bellen & TV Basis 100 Mb voor +/- €44.
 • KPN Internet, TV Basis en bellen 100 Mb vanaf +/- €54,99.
 • Youfone TV & Internet 100 Mb. Tarief: €41,95.

Snelste provider

Vind jij prijs niet relevant? Wat voor jou telt is gewoon het snelste internet? Aan de hand van onze website vind je razendsnel het snelste internet in IJmuiden. Voer eerst je postcode en huisnummer in. De gewenste snelheid kun je nu zelf aangeven. Dit kan tot 500 Mb/s. Je checkt nu verkrijgbare pakketten die voldoen aan jouw voorkeurssnelheid. À la minute te weten komen hoeveel Megabit gehaald kan worden in jouw straat? Kies dan rechtsboven voor “Snelste eerst”. De providers met de hoogste snelheid worden nu bovenaan getoond. In onze top 5 zoek je voorbeelden van snelle pakketten.

 • Caiway Gewoon Snel Glasvezel 600 Mb vanaf +/- €72,5.
 • NLE Internet 500 Mb/s voor ongeveer €60.
 • Online.nl Glasvezel Internet + TV 200 Mb/s vanaf €63.
 • XS4ALL Pro + Bellen 500 Mb. Kosten: €68,5.
 • Ziggo Alles-in-1 Max 400 Mb. Kosten: €82,5.

Belangrijk: zeker bij pakketten waarbij je internet + tv + bellen hebt afgesloten is constante snelheid een cruciaal element. Het is noodzakelijk de modem/router zo actueel mogelijk te houden. De juiste UTP-kabels mogen niet ontbreken. Het is de kunst om alle producten (PC’s, Tablets & telefoons als HTC One M8s en ook Samsung Galaxy Tab S3) met een kabel te verbinden. Dit presteert beter dan WiFi. Problemen met de router of een matige WiFi snelheid? Daar zijn unieke Wi-Fi versterkers voor beschikbaar.

Welke alles in 1 pakketten zijn er?

Blief jij behalve een internetaansluiting additionele mogelijkheden als televisie (digitaal) en/of een vaste telefoon? Ga dan voor het gemak van een alles in 1 pakket. Omgerekend is dit veel voordeliger dan 2 of 3 aparte providers kiezen. Deze totaalpakketten zijn tegenwoordig in trek in Noord-Holland:

 • 2-in-1: Internet aangevuld met televisie of telefonie.
 • 3-in-1: Vaste telefonie, internet en interactieve TV.
 • 4-in-1 (quad play): Voor mobiel en huistelefoon, internet + TV.

Wanneer je kiest voor een alles in 1 pakket worden alle producten aangeboden door één maatschappij. Je hebt één aanspreekpunt, wat betekent: alles op 1 factuur. Zo blijf je grip houden op de lasten. Daarnaast zijn de tarieven een stuk voordeliger. Hoe dat komt? Voor de 3-in-1 pakketten hanteren leveranciers scherpe kortingingen (combi-voordeel). Bovendien ontvang je bij deze totaalpakketten vaak enorme welkomstbonussen. Dit kan bijvoorbeeld zijn de eerste 6 maanden 50% korting. Nu internet en tv IJmuiden afsluiten?

Wil je een alles-in-één-pakket? Dan valt er genoeg te kiezen. Dit kan zijn extra snel internet (500 Mb/s), add-ons voor digitale televisie (online tv kijken, tv programma’s opnemen, vooruitkijken), speciale zenders (Voetbalkanaal of TVBS) of eindeloos bellen in Nederland. Middels het postcodescript check je binnen enkele minuten welk abonnement voor jou beschikbaar is.

 • Online.nl Alles-in-1 Glasvezel 200 Mb/s voor ongeveer €65,5.
 • Ziggo Voordeelpakket 40 Mb vanaf +/- €43,5.
 • KPN Internet, TV en bellen 200 Mb Glasvezel voor ongeveer €68,99.
 • KPN Internet + Bellen 100 Mb voor €44,99.
 • Online.nl Glasvezel Internet + TV 200 Mb/s voor +/- €63.

Internet provider IJmuiden vergelijken


De overstapservice: overstappen van internet pakket in IJmuiden?

Weet je welke aanbieding je wilt afsluiten? Misschien wil je meteen overstappen. Overstappen en zo’n ander internet abonnement voor IJmuiden aanvragen gaat steeds gemakkelijker. Hoe kan dat? Internetproviders coöpereren heel goed met elkaar, we hebben het dan over de overstapservice. Jullie nieuwe internet-provider helpt je bij alle benodigde stappen. Zij zorgen voor het “afmelden” bij de huidige provider. Maak je niet druk, jouw nieuwe abonnement gaat op de juiste datum in. Altijd de beschikking over een werkende TV en internetverbinding. Aanbieders zoals Telfort, KPN, T-Mobile, NLE doen alleen mee met de overstapservice.

 1. Zoek op postcode + huisnummer en achterhaal wat er allemaal mogelijk is.
 2. Geef jouw wensen door en maak een keuze uit de zoekresultaten.
 3. Het contract voor je pakket kun je nu online afsluiten.
 4. Je krijgt z.s.m. een orderbevestiging. Vervolgens kun je nog 10 werkdagen annuleren.
 5. De switch naar de nieuwe provider wordt afgehandeld binnen 20 werkdagen.

Tip: Alles in 1 met glasvezel in IJmuiden
100% toekomstbestendig? Dan kies je voor een alles in 1 abonnement met glasvezel! Verbazingwekkend snel en degelijk internet voor de hele familie. Online multiplayer games spelen als Dishonored, wanneer iemand anders weer Lieve Liza of bijv. The Carrie Diaries streamt op zijn of haar Asus ZenPad C7 tablet, en iemand anders weer muziek van Acda & De Munnik beluistert op een Samsung Galaxy S6 edge. Het kan allemaal, razendsnel en geen beperkingen.

Gemakkelijk internet & televisie afsluiten? Check het aanbod overzicht voor gemeente Velsen.